Connect with us

Zanimljivosti

Njemačka: Povijest, kultura i tradicija

Objavljeno

on

Njemačka

Njemačka je zemlja smještena u središnjoj Europi poznata po svojoj bogatoj povijesti, kulturi i gospodarstvu. To je druga najnaseljenija zemlja u Europi s više od 83 milijuna stanovnika. Formirana je kao federalna parlamentarna republika koja se sastoji od 16 saveznih država. Glavni i najveći grad je Berlin, dok su drugi važni gradovi Hamburg, München i Frankfurt.

Njemačka povijest

Njemačka ima dugu i fascinantnu povijest koja seže u davna vremena. Zemlja je prvi put ujedinjena 1871. pod vladavinom kanclera Otta von Bismarcka i brzo se razvila u glavnu europsku silu. Tijekom Drugog svjetskog rata, državu je vodio diktator Adolf Hitler, čiji su agresivni načini proširenja i progoni manjinskih skupina dovele do smrti milijuna ljudi. Nakon rata, podijeljena je u dvije posebne zemlje: Savezna Republika Njemačka (Zapadna) i Njemačka Demokratska Republika (Istočna). Te su dvije zemlje se ponovno ujedinile 1990. godine nakon pada Sovjetskog Saveza.

Njemačka je poznata po svojim doprinosima umjetnosti, znanosti i filozofiji. Njemački izumitelji, znanstvenici i umjetnici imali su značajan utjecaj na svijet, uključujući Johannesa Gutenberga, koji je izumio tiskarsku prešu, i Alberta Einsteina, koji je razvio teoriju opće relativnosti. Njemački filozofi poput Immanuela Kanta i Friedricha Nietzschea također su napravili značajne doprinose području.

Kultura

Također je poznata po svojoj bogatoj kulturi i baštini. Zemlja je dom mnogim muzejima, kazalištima i operama, kao i poznatim festivalima poput Oktoberfesta. Njemačka kuhinja poznata je po svojim jakim i ukusnim jelima, uključujući kobasice, kiseli kupus i krumpir. Pivo je također popularno piće u Njemačkoj, a zemlja je dom mnogim poznatim pivovarama.

Njemačka ekonomija

U gospodarskom smislu Njemačka je jedno od najvećih i najjačih svjetskih gospodarstava. Zemlja je vodeći izvoznik robe i usluga, a dom je mnogih velikih multinacionalnih korporacija. Njemačka je također popularno odredište za turiste, s mnogim poznatim znamenitostima i turističkim atrakcijama.

Oglasi

Turizam u Njemačkoj

Njemačka je vrhunsko turističko odredište za putnike iz cijelog svijeta, pružajući širok raspon aktivnosti i atrakcija za svaki interes. Od slikovitih gradova Berlina, Münchena i Frankfurta, do prekrasnih pejzaža Crne Gore i Bavarskih Alpa, ova država ima nešto za svakoga. Posjetitelji mogu istražiti bogatu povijest i kulturu zemlje posjećujući poznate znamenitosti poput Brandenburške kapije i Neuschwansteinskog dvorca, te iskusiti tradicionalne festival i kuhinju. Bez obzira jeste li zainteresirani za umjetnost, povijest ili želite samo opustiti i uživati u pejzažima, Njemačka ima sve što vam je potrebno za nezaboravno odmor.

Europska unija

Njemačka je također članica Europske unije i ima vodeću ulogu u oblikovanju politike organizacije. Također je članica NATO-a i G7.

Zaključno, to je zemlja s bogatom poviješću i kulturom, poznata po svojim doprinosima umjetnosti, znanosti i filozofiji. Ima snažno gospodarstvo i vodeća je članica Europske unije. Sa svojim prekrasnim krajolicima, poznatim festivalima i ukusnom kuhinjom, defintivno je destinacija koju svaki putnik mora posjetiti.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook