Connect with us

Njemačka

Njemački kolodvori su na dnu ljestvice u Europi

Objavljeno

on

Njemački željeznički kolodvori suočavaju se s izazovom, pokazuje “European Railway Station Index 2023”, istraživanje koje je proveo američki Consumer Choice Center. Istraživali su 50 najvećih europskih kolodvora prema broju putnika.

Rezultati pokazuju da njemački kolodvori loše kotiraju u Europi zauzimajući posljednjih šest mjesta na ljestvici. Najslabije su ocijenjeni kolodvori u Bremenu (39 bodova) i München-Pasingu (52 bodova). Ostali njemački kolodvori na dnu ljestvice uključuju Berlin Zoologischer Garten, Berlin-Gesundbrunnen, Berlin Ostkreuz (svaki s 54 boda) i Essen Hauptbahnhof (55 bodova).

Na vrhu ljestvice nalazi se Hauptbahnhof Zürich (102 boda), slijedi ga Hauptbahnhof Beč (94 boda), dok su Berlin Hauptbahnhof i Bern podijelili treće mjesto s po 90 bodova. Jedini drugi njemački kolodvor u top deset je Frankfurter Hauptbahnhof na šestom mjestu s 87 bodova.

Čak i druga dva Münchenska kolodvora nisu prošla posebno dobro u ocjeni. Glavni kolodvor se smjestio na 22. mjesto sa 75 bodova, s nula bodova za kašnjenje od jedanaest minuta. Ostbahnhof je na 37. mjestu s 60 bodova, bez bodova u kategoriji trgovina/štandova.

Autori istraživanja opravdavaju loš rezultat njemačkih kolodvora značajnim kašnjenjima vlakova i dugim čekanjem. Prema njihovom mišljenju, “9 eura” jeftina karta iz prošle godine i trenutna “49 eura” doveli su do preopterećenja kolodvora zbog naglog priliva putnika. Subvencije su “dovele do više gužvi, duljih čekanja i rastuće frustracije njemačkih potrošača”, navodi se u studiji.

Oglasi

Istraživanje također ukazuje na pozitivan pomak u Europi jer su se svi kolodvori poboljšali u kategoriji pristupačnosti osobama s invaliditetom. Kriteriji poput radnog vremena blagajni, ponude karata, čekanja, kašnjenja vlakova, pristupačnosti, kupovine, restorana, besplatnog Wi-Fi-a te međunarodnih i lokalnih veza bili su osnova za ocjenu. Ukupno je bilo moguće osvojiti maksimalno 123 boda.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook