Naslovnica Corona Njemačko cjepivo pred probojem na tržište? Tajni plan njemačkih farmaceuta

Njemačko cjepivo pred probojem na tržište? Tajni plan njemačkih farmaceuta

Njemački farmaceuti dodali gas

174
0
  • Njemačko cjepivo spremno za tržište?
  • Tajni plan objavio je njemački farmaceutski div
  • Njemačka biotehnološka tvrtka Biontech vrlo je daleko u razvoju koronskog cjepiva – i planira nešto spektakularno u borbi protiv koronavirusa.
  • Slušaj Radio Putokaz

Njemačko cjepivo pred probojem na tržište

Biontech je već vrlo daleko u razvoju koronskog cjepiva. Njemačka biotehnološka tvrtka osigurala je ogroman proizvodni pogon u Njemačkoj i uskoro će stvoriti uvjete za veliku proizvodnju u borbi protiv Covid-19. Riječ je o stotinama radnih mjesta i stotinama milijuna doza cjepiva protiv podmuklog koronavirusa. Kao što već i znamo je velika je konkurencija ko će prvi ponuditit lijekove protiv patogena SARS-CoV-2 .

Vakcina dolazi uskoro po pisanju medija

Cjepivo protiv koronavirusa iz Njemačke: Biontech kupuje Novartisovu tvornicu u Marburgu


U ovoj kompleksnojj situaciji fokus je na tvrtki Biontech. Tvrtka za biotehnologiju sa sjedištem u Mainzu otišla je prilično daleko razvoju svog mRNA cjepiva.Kao što mediji izvještavaju, Biontech planira nešto spektakularno s obzirom na koronavirus: Ukupno 750 milijuna doza cjepiva, od čega 250 milijuna u prvoj polovici 2021. i 100 milijuna doza ove godine.

U tu svrhu biotehnološka tvrtka kupila je proizvodni pogon tvrtke Novartis u Marburgu kako bi značajno proširila svoje kapacitete.

Cjepivo protiv koronavirusa: Do 1,3 milijardi doza njemačke biotehnološke tvrtke Biontech


Prema projekciji, moguća je proizvodnja do 1,3 milijarde doza njemačkog cjepiva protiv korone godišnje. Pogon u Marburgu poznat je u industriji jer su se ovdje nekoć razvijali protuotrovi protiv difterije i tetanusa.Farmaceutski div Biontech također proizvodi u svom sjedištu u Mainzu i Idar-Obersteinu u Hunsrücku. U Marburgu u Hessenu zaposleno je 300 ljudi.

Kao što se dalje piše, Biontech je u završnoj fazi kliničkih studija za svoje cjepivo Covid-19. Tvrtka namjerava predstaviti rezultate od kraja listopada do početka studenog. Nadamo se da će ove vijesti uistinu biti točne te da će ova agonija napokon prijeću u neke mirnije vode.

Imaš priču za nas? Piši nam: info@putokaz.eu

Putokaz na Facebooku

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.