Connect with us

Nogomet

Nogometni savez BiH otkazuje utakmicu s Rusijom

Objavljeno

on

Nogomet

Najbolji nogometaši Bosne i Hercegovine neće igrati prijateljski susret s nogometnom reprezentacijom Rusije, koji je bio zakazan za 19. studenog u Sankt Peterburgu, odlučili su u ponedjeljak članovi izvršnog odbora za Nogometni savez BiH. 

Najava odigravanja ove utakmice ranije je izazvala buru nezadovoljstva u BiH, uključujući najbolje igrače poput Edina Džeke, pa je na sjednici održanoj u Sarajevu izvršni odbor NS BiH donio odluku o njenoj odgodi, no ne i o definitivnom otkazivanju.

“Predsjednik NSBiH Vico Zeljković je konstatirao da se odigravanje ove prijateljske utakmice prolongira za neki naredni termin”, stoji u priopćenju dostavljenom medijima nakon sjednice izvršnog odbora.

Upravo je Zeljković bio među zagovornicima organiziranja susreta nogometnih reprezentacija BiH i Rusije, unatoč činjenici da su toj državi nakon agresije na Ukrajinu FIFA i UEFA zabranili sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima.

Rodbinske veze sa Dodikom

Zeljković je u rodbinskim vezama s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koji se tijekom susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Moskvi u rujnu hvalio zakazivanjem ovog meča.

Oglasi

“Imali smo mogućnost osigurati da reprezentacija BiH odigra nogometnu utakmicu s Rusijom. Posebno sam ponosan što će se to dogoditi, iako dio zemlje nije bio za to. To smo uradili i u složenim okolnostima u kojima se nalazimo”, kazao je tada Dodik Putinu, a ruski predsjednik zbog toga nije skrivao zadovoljstvo ističući kako sport treba spajati ljude.

Rusima važna utakmica

Predsjednik NS Rusije Aleksandar Djukov nakon toga je kazao kako je njima planirana utakmica s BiH veoma važna.

“Ovakve utakmice se moraju igrati kako bi se naš nogomet vratio na međunarodnu scenu”, kazao je Djukov.

Najbolji bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko odmah je osudio planove za odigravanje utakmice s Rusima dok u Ukrajini stradaju nedužni ljudi.

“Solidariziram se s narodom Ukrajine u ovim teškim trenucima za njih”, kazao je Džeko, čiji je primjer slijedio cijeli niz bosanskohercegovačkih reprezentativaca odbivši biti dijelom momčadi koja bi igrala utakmicu s Rusijom.

Oglasi

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook