• Nova corona pravila od ovog petka u Minhenu
  • Što se (opet) mijenja?
  • Slušaj Radio Putokaz
Gradonačelnik Minhena Dieter Reiter

Nova corona pravila startaju od petka


(7.10.2020) Nakon što su danas Robert Koch Institut s 34,7 i Bavarski državni ured za zdravlje i sigurnost hrane s 34,66 mjernih jedinica izvijestili o 7-dnevnoj incidenciji za München koja je malo ispod vrijednosti signala od 35, osoblje za vanredne situacije (SAE) pod upravom gradonačelnika Dietera Reitera odlučili su da privatne proslave kao što su vjenčanja, sprovodi, rođendani, ali i klupski i stranački sastanci, kao i ostali privatni događaji i okupljanja na otvorenom od sljedećeg petka, 9. listopada, mogu imati do 100 sudionika.

Nogomet


Ligaške utakmice Türkgücüa ​​protiv SV Wehena i TSV 1860 protiv Lübecka također se mogu održati s gledateljima u subotu – ali samo s maksimalno deset posto kapaciteta stadiona.

Ostalo


Međutim, budući da u Münchenu još uvijek ne postoji stabilan trend stope zaraze tj. manje od 35 novih infekcija na 100 000 stanovnika u sedam dana , daljnje mjere korone produljit će se za jedan tjedan.


Iz tog su razloga sastanci u privatnim i javnim prostorima, kao i u restoranima, dopušteni samo do četvrtka sljedećeg tjedna, uključujući grupe od najviše 10 ljudi ili s članovima vlastitog kućanstva, supružnicima, civilnim partnerima, partnerima u izvanbračnoj zajednici, neposrednom rodbinom, braćom i sestrama i rođacima jednog dalje kućanstvo.

olympiapark munchen
Olympia Park Minhen


Privatne proslave poput vjenčanja, sprovodi, rođendani, maturalne zabave, ali i klupski i stranački sastanci, kao i nejavni događaji i okupljanja obično su dopušteni samo do 25 sudionika u zatvorenim prostorijama ili – sada novi – do 100 sudionika na otvorenom, ako je organizator razvio koncept zaštite i higijene i može ga predstaviti na zahtjev.


Narednog vikenda od petka navečer do nedjelje ujutro, i dalje će se primjenjivati ​​zabrana alkohola za prodaju izvan kuće od 21 sat i za konzumaciju na javnim prostorima od 23 do 6 sati na Baldeplatzu, Gärtnerplatzu, Gerneru Brückeu, Wedekindplatzu i na prostorima uz Isar između Reichenbachbrücke i Wittelsbacherbrücke.

Ako vam je dosadila corona a imate nešto interesantnije za nas pišite nam: info@putokaz.eu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.