Connect with us

Gastro patrola

Novi münchenski restoran “Jan” nagrađen s tri Michelinove zvjezdice

Objavljeno

on

Nepunih šest mjeseci nakon otvorenja, novi münchenski restoran “Jan” nagrađen je s tri Michelinove zvjezdice od strane vrhunskog chefa Jana Hartwiga. “Jan Hartwig do savršenstva je ovladao umijećem i tehnologijom i ponekad se usuđuje učiniti nešto neočekivano”, stoji u novom izdanju vodiča za restorane “Guide Michelin Germany” predstavljenog u utorak u Karlsruheu. «Raznolikost proizvoda i aroma je fantastična – ovdje se nudi međunarodna vrhunska kvaliteta.»

Činjenicu da je restoran u tako kratkom roku uspio dobiti tri zvjezdice od nule, restoranski vodič naziva “senzacijom”, a uspješnog kuhara jednim od najboljih kuhara u Njemačkoj.

Hartwig, koji je prethodno kuhao s tri zvjezdice za restoran “Atelier” u luksuznom hotelu “Bayerischer Hof” u Münchenu, tek je u listopadu 2022. otvorio vlastiti restoran u muzejskoj četvrti Münchena. Prema web stranici, meni tamo košta nešto manje od 300 eura – bez pića.

“Jan” je sada, zajedno s “Überfahrt” Christiana Jürgensa u Rottach-Egern am Tegernsee, jedan od dva restorana s tri zvjezdice u Bavarskoj. Bivši Hartwigov restoran “Atelier” i dalje ima dvije zvjezdice u novom Michelinovu vodiču. U Bavarskoj postoji ukupno 13 restorana s dvije zvjezdice i više od 50 restorana s jednom zvjezdicom.

“Alois – Dallmayr Fine Dining” u Münchenu također je dosegao dvije zvjezdice nakon ponovnog otvaranja pod vodstvom kuhinje Maxa Natmessniga. “Gourmet Restaurant Dichter” u Rottach-Egernu također je nov u ligi s dvije zvjezdice.

Oglasi

Još dva restorana u Münchenu dobila su zvjezdicu: “Brothers” i “Mural Farmhouse – Fine Dine”.

Michelinov vodič izvijestio je o rekordnom broju od 334 restorana sa zvjezdicama diljem Njemačke. Ukupno deset restorana dobilo je tri zvjezdice (od toga jedan novi), 50 restorana dodijeljeno je dvije zvjezdice (od toga 8 novih), a 274 restorana dodijeljeno je jednu zvjezdicu (od toga 34 nova).

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook