Connect with us

Bavarska

Novi štrajk u javnom prijevozu: Unatoč pet rundi pregovora, nema napretka

Objavljeno

on

Putnik na željezničkom kolodvoru

Unatoč pet rundi pregovora, poslodavci i sindikati u Bavarskoj još nisu uspjeli postići dogovor. Koliko dugo Verdi sada želi paralizirati lokalni prijevoz u Münchenu?

Sindikat Verdi najavio je za petak nove štrajkove u lokalnom prijevozu diljem Bavarske. Prema izvješću od srijede poslijepodne, bit će pogođena i minhenska prijevoznička tvrtka (MVG). Što znači da je na pomolu opća paraliza grada.

Unatoč pet rundi pregovora o kolektivnom ugovoru za lokalni prijevoz u Bavarskoj, poslodavci i sindikati još nisu uspjeli postići dogovor o poboljšanju primanja. “Ovi štrajkovi upozorenja su logična posljedica”, rekao je Sinan Öztürk, zamjenik regionalnog direktora Verdi Bavaria.

Štrajk bi trebao započeti u petak, 19. svibnja u 3.30 sati, a završiti u subotu, 20. svibnja u 3.30 sati.

Novo ažuriranje – 16:25

Još nije sasvim jasno koje linije će biti skroz zaustavljene. Podzemna linija, U6 bi trebala saobraćati svakih deset minuta, ali tek u toku dana ako bude raspoloživog osoblja. U ranim satima sigurno neće, kako su naveli iz MVG-a, “iz sigurnosnih razloga”.

Oglasi

Kad je riječ o tramvajima, prioritet ima linija 20, koja je vrlo tražena, a kod autobusa MVG pretpostavlja da će biti korištena samo oko polovica vozila. Noću bi prvenstveno trebale prometovati linije N40, N72 i N80/81.

Također, odjel za izgubljeno-nađeno MVG-a će ostati zatvoren u petak zbog štrajka. Prema trenutnom statusu, S-Bahn linije, kojim upravlja Deutsche Bahn, neće biti u štrajku.

Saobraćaj će u petak biti djelomično ili u potpunosti obustavljen u Münchenu, Nürnbergu, Augsburgu, Regensburgu, Fürthu, Landshutu, Schweinfurtu, Bambergu i Bayreuthu. S izuzetkom Augsburga, posvuda bi trebao biti štrajk od 24 sata.

Uskoro nove informacije…

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook