Naslovnica Aktualno OBVEZAN TEST:Naj naj novija pravila od 1.8.

OBVEZAN TEST:Naj naj novija pravila od 1.8.

I dalje za iste pare

foto: LightFieldStudios

Prema planovima Federalnog ministarstva zdravstva, planirana opća obveza testiranja pri ulasku u Njemačku namjerava usporiti novo širenje virusa.

Potrebno je “obuzdati ulazak dodatnih infekcija i održati nizak broj infekcija kako bi se u tom razdoblju moglo dodatno povećati stopa cijepljenja”, navodi se u nacrtu propisa ministarstva. “Sljedeći val velikog broja infekcija koji se očekuje prema sadašnjim prognozama trebao bi se odgoditi što je više moguće.” stoji u priopćenju.

Prema informacijama nacrt zakona od srijede navečer unaprijed je usklađen s drugim odjelima, o čemu će se sada dalje raspravljati. Nacrtom je predviđeno da uredba stupi na snagu 1. kolovoza.

U načelu, prema nacrtu, u budućnosti bi svi povratnici stariji od šest godina trebali imati negativan testni certifikat, dokaz oporavka ili dokaz o potpunom cijepljenju, bez obzira na to od kuda i kako dolaze u Njemačku. Prilikom ulaska iz područja sa zabrinjavajućim varijantama virusa uvijek bi trebala biti potvrda o testiranju – dokaz o cijepljenju ili oporavku neće biti dovoljni.

Općenito, dokaze bi trebalo nositi pri ulasku i predočiti ih u slučaju „provjere na licu mjesta“ od strane vlasti. Ako putujete avionom dokazi se trebaju predočiti na zahtjev prije polijetanja kao što je već bio slučaj s putnicima u zračnom prometu. U prekograničnom željezničkom prometu to bi trebalo biti moguće i tijekom vožnje.

Prema nacrtu, planiraju se i promjene u klasifikaciji regija s većim rizikom. U budućnosti će umjesto tri postojati samo dvije kategorije: područja visokog rizika i područja s varijantama virusa. Prethodna razina “jednostavnog” područja rizika treba napustiti.

Spominje se i opcija petodnevne karantene ali to još nije razjašnjeno.

IZVORFocus.de
Prethodni članakPRETUČEN DO SMRTI: Muškarac preminuo u bolnici nakon sukoba na Obersendlingu
Sljedeći članakNIJEMCI ZARAĐUJU VIŠE?: Prosvjed protiv neravnopravnosti plaća
Život je neobično putovanje, a ja sam skitnica s još neobičnijim odredištem.