Connect with us

Domovina

Odbjegli lav pronađen u staroj kući nedaleko od Budve

Objavljeno

on

Mladunče lava
@roosterfu via Twenty20

Odbjegli lav, odnosno mladunče lava, pronađen je u jednoj staroj kući nedaleko od Budve, potvrdila je crnogorska policija u četvrtak, drugog dana nakon pokretanja opće potrage. Mladunče lava je krajem siječnja nestalo u Budvi i za njim su, na poziv Agencije za zaštitu životne sredine, tragali građani dobrovoljci kojima je iz Podgorice bio ponuđen i organizirani prijevoz, o čemu smo ranije pisali.

Crnogorskim medijima potvrđeno je da je lav pronađen u jednoj staroj kući nedaleko od Budve na putu ka selu Krapina.

Lava je pronašao policajac koji je sudjelovao u potrazi, a koji je nakon što je locirao zvijer pozvao predstavnike Agencije za zaštitu životne sredine koji su ga uhvatili.

“Životinja će se nalaziti prostorijama Službe zaštite i spašavanja Budva dok se ne nađe adekvatan smještaj”, priopćeno je iz policije.

Crnogorska Agencija za zaštitu životne sredine prije dva dana organizirala je potragu za mladuncem lava, koje je krajem siječnja pobjeglo od vlasnika, a u kojoj su sudjelovali dobrovoljci.

Oglasi

Odbjegli lav je mogao postati velika prijetnja da nije pronađen

Krajem siječnja crnogorski mediji objavili su da je mladunče lava pobjeglo iz dvorišta kuće stranog državljanina koji je tu životinju držao kao kućnog ljubimca i od tada je slobodno šetalo brdima iznad Budve.

Crnogorska policija tada je priopćila da “radi na utvrđivanju okolnosti kako je mladunče lava u vlasništvu stranog državljanina uopće ušlo u Crnu Goru”. Lokalna policijska potraga tada nije dala rezultate.

Prema procjenama stručnjaka, lav je star između tri i sedam mjeseci i težak je oko 60 kilograma.

Tijekom potrage jedan od stručnjaka rekao je crnogorske medije da bi mladunče lava, da nije pronađeno, za dva mjeseca izrastao u opaku zvijer koja bi bila opasna i po ljude i po životinje.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook