Connect with us

Domovina

ODLAZAK LEGENDE: Panonski mornar preminuo od posljedica korone

Objavljeno

on

Jedan od najpoznatijih kantautora s prostora bivše Jugoslavije, glazbenik i književnik Đorđe Balašević preminuo je danas u Novom Sadu u 68. godini života.

Kako prenose mediji u Srbiji, Balašević je prije tri dana primljen na Infektivni odjel Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, imao je koronavirus i bio u izrazito lošem stanju, stoji u vijesti Radiotelevizije Srbije.

Liječnici su poduzeli sve, ali do poboljšanja njegovog stanja nije dolazilo. Danas poslijepodne stanje mu se dodatno pogoršalo uslijed ranijih kroničnih zdravstvenih problema.

Oglas

Đorđe Balašević rođen je u Novom Sadu 11. svibnja 1953. godine, a iza sebe je ostavio suprugu Oliveru, te djecu Aleksu, Jelenu i Jovanu. Bio je poznat po svom posebnom glazbenom izričaju uz koji su odrastale generacije, koncerti su mu rasprodavani u rekordnom roku, zalagao se za mir i bio je veliki protivnik ratova na području nekadašnje Jugoslavije zbog čega je bio i ostao omiljen u svim bivšim republikama.

Osim glazbom, Balašević se bavio i književnošću ali i filmom, te je poznat kao veliki humanitarac koji je uvijek našao način kako pomoći drugima, čak i onda kada drugi to nisu mogli ili znali. Publika ga je pratila na brojnim višesatnim koncertima, a njegovi fanovi danas su potreseni ovom viješću ostali u velikom šoku.

Oglas
Oglas

Oglas

Najave

Oglas

Blog

Oglas

Facebook