Connect with us

Bavarska

OKTOBERFEST: U Edeki pored Wiesna pivo odjednom košta tri eura

Objavljeno

on

Grupa prijatelja nazdravlja pivom

Oktoberfest je skupa zabava, posjetitelji to znaju. Ono što se događa u Edeki na Schwanthalerstraße u blizini Theresienwiesea u Münchenu i dalje je izvanredno. Pivo tamo odjednom košta tri eura.

Litra piva na Oktoberfestu 2022. koštat će i do 13,80 eura Logično je da neki posjetitelji popiju nekoliko piva na putu do Oktoberfesta kako bi uštedjeli. Ali čak i oko Theresienwiese u Münchenu pivo je odjednom skupo.

U Edeki u Schwanthalerstraße boca Augustiner Hell odjednom stoji 2,92 eura. Uz polog za bocu od osam centi, to je tri eura za pola piva – za cijelu gajbu bilo bi čak 60 eura. Poskupljenje očito nije najavljeno. Iz dana u dan cijena je rasla, javlja TZ.

München ljut zbog skupog piva – Edeka uzvraća

“Čini se da E-centar u Schwanthalerstraße shvaća Wiesn kao priliku za veliku zaradu bez obzira na stanovnike i stalne kupce”, kaže Tilman Schaich iz građanske inicijative koja se bori protiv špekulacija. On se suočio s odgovornima za tržište i jednostavno dobio odgovor da je razlog za to – Oktoberfest. Po njemu supermarket mora osigurati opskrbu lokalnog stanovništva.

Tiskovni ured Edeka Corporate Communications opravdava poskupljenje povećanim naporima za sigurnost i osoblje tijekom Wiesna.

Oglasi

Lihvarenje cijena piva u Edeki zbog Wiesna?

Može li Edeka toliko poskupjeti pivo zbog Oktoberfesta? Da, kaže Sonja Neumeier, pravna savjetnica u savjetovalištu za potrošače u Münchenu. “U suštini, supermarketi mogu slobodno određivati ​​svoje cijene. U pravilu se to radi nakon vaganja ponude i potražnje“, rekla je za TZ.

Međutim, kamatarenja u pravnom smislu nema. “Iako je cijena koja se naplaćuje u navedenoj poslovnici Edeke u nekim slučajevima više nego dvostruko viša od uobičajene tržišne cijene, izvanredna situacija se ne iskorištava kada je u pitanju cijena piva“, objašnjava Neumeier. “Nitko nije ovisan o pivu iz poslovnice Edeka. ”

Pivo je skupo oko Wiesna – ali postoje jeftine alternative

Neće nužno biti jeftinije na drugim mjestima oko Wiesna. Kiosk s grickalicama na glavnom željezničkom kolodvoru naplaćuje čak četiri eura za bocu Augustinera, dok onaj na Bayerstraße stoji 3,50 eura. Augustiner u Reweu na glavnom kolodvoru je jeftiniji: 1,49 eura za svijetlo pivo i 1,55 eura za pola Oktoberfest piva.

Postoje i jeftinije alternative u Edeki u Schwanthalerstrasse. Dok Augustiner Hell i Edelstoff, Paulaner Hell, Spaten ili Franziskaner koštaju tri eura po boci uključujući depozit, trgovina traži ‘samo’ 40 eura za Paulaner Hell.

Pa ko voli nek izvoli…

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook