Naslovnica München OLAKŠICE U BAYERNU: Od sutra se puno stvari vraća u normalu

OLAKŠICE U BAYERNU: Od sutra se puno stvari vraća u normalu

Od srijede nastupaju olakšice u Bavarskoj, ukida se policijski sat i otvaraju društvene institucije.

foto: twenty20photos

Primjerice, ublažavaju se ograničenja za kontakt i izlazak. Ponovno su dozvoljeni sastanci dva domaćinstva, s najviše pet osoba (djeca do 14 godina se ne računaju). Građani također smiju napustiti svoje domove između 22 sata i 5 sati ujutro bez opravdanog razloga.

Maloprodaja: I dalje se primjenjuje princip “Klikni i pokupi”, odnosno kupovina po dogovoru. Na 40 četvornih metara prodajne površine dozvoljena je jedna osoba. Obveza testiranja više nije potrebna.

Škole: Normalna nastava se nastavlja u svim školama. Tamo gdje se ne može zadržati minimalna udaljenost od 1,5 m na snazi je naizmjenično pohađanje nastave.

Dnevni boravak za djecu, adolescente i mlade odrasle osobe može se nastaviti samo ako se skrb pruža u definiranim skupinama (ograničeni redoviti rad).

Sport: Dopušten je nekontaktni sport s najviše pet osoba iz dva domaćinstva. Do 20 djece mlađe od 14 godina može se zajedno baviti sportom na otvorenom.

U srijedu (12. svibnja) smiju se otvoriti pivski vrtovi i vanjske površine u gradu i okrugu München. Za okrug Erding zahtjev još uvijek obrađuje Ministarstvo zdravstva.

Kultura se vraća u München

Muzeji se ponovno otvaraju, a slijede kazališta. Danas (11. svibnja) započinje Deutsches Museum s prometnim centrom i dvorištem zrakoplova Schleissheim.

U četvrtak (13. svibnja) Bavarska državna opera nastavlja s izvedbam, kao i kazalište Residenz. Potrebna je FFP2 maska, posjetiteljima je potrebna unaprijed rezervirana karta i negativan test za posjet kinima. Jedno od rijetkih kina koje se otvara, također od četvrtka, je Breitwand Gauting u okrugu Starnberg.