Connect with us

Film & TV

OSCAR U PULI: Kultni film “Gladijator” prvi put u povijesti u pravoj Areni

Objavljeno

on

Gladijator
IMDB

Međunarodni festival filmske glazbe i zvuka (International Sound & Film Music Festival – ISFMF), koji ove godine slavi 10. obljetnicu, obilježit će 24. srpnja u pulskoj Areni 22. obljetnicu povijesnog remek-djela “Gladijator” redatelja Ridleyja Scotta.

Film “Gladijator”, kako navode organizatori, prvi put će biti prikazan na jedinom mjestu koje ga istinski zaslužuje, a to je pulska Arena, jedan od najvećih i najbolje očuvanih svjetskih amfiteatara.

U Hrvatsku će tim povodom prvi put doći i jedan od najnagrađivanijih filmskih umjetnika svih vremena, dizajner zvuka Scott Millan, dobitni četiri Oscara, šest Emmyja, četiri nagrade BAFTA, kao i brojnih drugih priznanja. Millan je radio na filmovima kao što su “Schindlerova lista”, “Hrabro srce”, “Apollo 13”, “Vrtlog života”, “Pasija”, “Bourneov identitet”, “James Bond: Skyfall” i drugi.

Gladiator, trailer

Za rad na “Gladijatoru” Millan je nagrađen Oscarom, a u pulskoj Areni bit će mu uručena nagrada za životno djelo ISFMF-a.

“Uistinu velika stvar za filmsku scenu čitave regije, pogotovo s obzirom na činjenicu da nikad prije u Hrvatsku nije službeno došla osoba s ovako velikim brojem priznanja”, navode organizatori.

Oglasi

Događaja se odvija pod motom “Once in a Lifetime”, umjetnički ravnatelj festivala je Ozren Glaser, a izvršni producenti Marijana Knezoci i Željko Glaser.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook