Frizerski salon
Frizerski saloni ponovo otvaraju
  • Otvaraju se frizerski saloni
  • mogu se ponovo otvoriti od 4. svibnja.
  • To su odlučili kancelarka Angela Merkel (CDU) i premijeri

Frizerski salon
Frizerski saloni čekaju mušterije

Otvaraju se frizerski saloni. Kažemo , napokon. Savezna i državna vlada su odlučile da se frizerske tvrtke širom zemlje mogu ponovo otvoriti od 4. svibnja – i to one koje: „podliježu higijenskim zahtjevima, kontroliraju pristup i izbjegavaju redove, kao i da koristite osobnu zaštitnu opremu“,

Jedno je već sigurno: posjet frizeru više neće biti kao i prije

 

Moram li kod frizera nositi masku za lice?


Da. Tijekom rada, i frizeri i kupci moraju nositi zaštitu usta i nosa. Možete ponijeti svoje, ali saloni će vjerojatno ponuditi svoje. Ne bi trebao postojati nikakav problem s šišanjem, kaže Jörg Müller, generalni direktor Središnjeg saveza njemačkog frizerskog saveza. Ako je potrebno, petlje od maski se nakratko uklanjaju sa uha. Kako štitnik za usta ne bi otpao, kupac bi ga mogao pridržavati u ovom trenutku..

Kako novi zahtjevi utječu na cijene?

Kupci će vjerojatno morati plaćati više prilikom posjete frizeru u budućnosti (ionako je bilo jeftino:)). Razlog tome je, s jedne strane, dodatno vrijeme koje zahtijeva novi zaštitni standard. S druge strane, frizerski saloni moraju potrošiti više novca na zaštitnu opremu kao što su rukavice za jednokratnu upotrebu, maske i dezinfekcijska sredstva. Sve to dovodi do umjerenog rasta cijena, navodi Središnja udruga.

Koliko će frizura biti skupa u budućnosti, međutim, ne može se tačno utvrditi – svaki salon to određuje sam. Udruženje njemačkih frizera očekuje prosječno povećanje cijena od jedan do dva eura. Živi bili pa vidjeli.

Muški frizerski salon

Hoće li se i dalje nuditi sve usluge?

Ne. Kupci će se morati pripremiti za neka smanjenja. „Usluge vezane uz lice, poput bojanja obrva i trepavica, brijanja i njege brade trenutno se ne smiju provoditi“, stoji u standardu zaštite. To se posebno odnosi na brijače koji su se specijalizirali za brade. Muške frizure ubuduće možete ponuditi samo šišanje.

Muškarci će dobiti i mokru frizuru. Pranje kose postaje standardno obvezno za sve kupce. Ovako se mogu ubiti mogući virusi u kosi. Nije dovoljno da sami operete kosu prije posjeta frizeru. Na putu do salona mogli biste ponovno doći u kontakt s virusom.
Nećete kao možda negdje inače moći dobiti čaši vode ili šalicu kave. Zabranjeno je i čitanje časopisa dok traje šišanje kose ili sušenje fenom. Sve ove mjere su namijenjene smanjenju rizika od infekcije u salonima.

Mogu li sada samo otići kod frizera bez termina?

U teoriji,  frizerski saloni, koji primaju bez termina još uvijek su dopušteni. Centralno udruženje frizera ipak preporučuje da se termini zakažu. Zbog očekivane velike potražnje za ponovnim otvaranjem, biti će teško dobiti frizuru bez prethodne najave. Standard zaštite također zabranjuje mjesta za čekanje u salonima.

Što ako je mušterija ili zaposlenik testiraju i budu pozitivni na virus corone?

U tu svrhu svi kupci trebaju ostaviti svoje kontaktne podatke u frizerskom salonu. To uključuje ne samo adresu, već i broj mobitela ili adresu e-pošte. Na taj način lanci infekcije trebaju se pratiti i prekinuti. Usput, ako ne želite dati svoje podatke, nema prisile. „Kupci se mogu opsluživati samo ako pristanu na dokumentaciju“, kaže se u standardu zaštite na radu.

U svakom slučaju, to što se otvaraju frizerski saloni je pozitivan znak no svakako se pripremite na nove uvjete poslovanja.

IMATE PRIČU ZA NAS? PIŠITE NAM: INFO@PUTOKAZ.EU

PRATITE NAŠ LIVE PETKOM OD 18-19 SATI NA FACEBOOK STRANICI PUTOKAZA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime