Naslovnica Izdvojeno OTVARANJE KLUBOVA U BAVARSKOJ: Nema euforije

OTVARANJE KLUBOVA U BAVARSKOJ: Nema euforije

Ugostitelji sa skepsom očekuju otvaranje klubova

Mladi partijaju u klubu
foto: nd3000

Od 1. listopada klubovima i diskotekama u Bavarskoj dopušteno je ponovno otvaranje. No, otvaraju li se klubovi uopće? U svakom slučaju, vlada još uvijek nema posebne zahtjeve.


Premijer Bavarske Markus Söder (CSU) opisao je to u utorak nakon sastanka vlade kao “zasigurno najhrabriju odluku” nove uredbe o koroni. Od 1. listopada klubovi i diskoteke u Bavarskoj konačno će se moći ponovno otvoriti nakon što su zatvoreni mjesecima.

Oni koji žele feštati moraju se potpuno cijepiti, oporaviti ili testirati – za potonje se, međutim, prema novoj uredbi o mjerama kontrole infekcije primjenjuje samo PCR test. Ako možete pokazati samo brzi test, nećete ući.

Puno otvorenih pitanja

Ipak, Spierer, voditelj Sweet Cluba iz Münchena i njegov tim pripremaju se za moguće otvaranje.

“Imali smo izrađene higijenske koncepte i uložili smo mnogo novca, na primjer u uređaje za pročišćavanje zraka – deset će ih biti instalirano u Sweet klubu sljedeći tjedan”, kaže Spierer.

Osim toga, opskrbili su se brzim testovima za osoblje i goste, kao i maskama, a na ulazima i u svakom baru bit će postavljeni dozatori za dezinfekciju.

Da postoji potencijalna zabrana plesanja u klubu, Spierer ne bi ni otvorio svoj klub na Maximiliansplatzu.

“Takav scenarij za nas ne dolazi u obzir – kao ni maske i obveza držanja udaljenosti”, pojašnjava. “U ovim okolnostima nećemo otvoriti naš klub. Nitko ne uživa u tome, a također nije niti ekonomično.”

Prema trenutnim propisima o koroni, trenutno postoji zabrana plesa, barem za restorane. Treba li se to nastaviti nakon 1. listopada, a zatim utjecati i na klubove, još uvijek nije jasno.

Međutim, klupski operater nema brige oko otvaranja pod “normalnim okolnostima s našim konceptom higijene”, u tom slučaju misli da će gosti hrliti u klubove.

IZVORAZ
Prethodni članakTREĆI U MJESEC DANA: Opet štrajk Njemačkog sindikata strojovođa
Sljedeći članakGASTRO PATROLA: Bokun u Tučepima uz nezaboravni zalazak sunca
Ne gledaj me tako dok se ludi snovi množe...