Naslovnica Izdvojeno OVO SU NOVA PRAVILA OD DANAS U BAVARSKOJ

OVO SU NOVA PRAVILA OD DANAS U BAVARSKOJ

Što se od danas mijenja u Bavarskoj

Marcus Soeder sa maskom
Marcus Soeder, savezni ministar Bavarske

Nema više zahtjeva za maskom FFP2, privatno nema više ograničenja kontakata, a incidencija više nije mjerilo. Državna vlada sastala se u utorak na prvom sastanku vlade nakon ljetne pauze – i donijela nove propise.

Markus Söder dao je bavarskim građanima na današnjoj konferenciji za novinare nove osnovne smjernice. Ovo su novi propisi o koroni i primjenjuju se od danas:

Glavni fokus ostaje na 3G pravilu


U središtu svakodnevnog života, bez obzira na učestalost, princip 3G primjenjuje se u zatvorenim prostorima sa slobodom za cijepljene, rekonvalescentne i testirane osobe. Za događaje na otvorenom, pravilo 3 G vrijedi samo za 1000 posjetitelja ili više.

Komplicirani propisi o incidenciji više nisu potrebni

U budućnosti će se primjenjivati ​​takozvani bolnički semafor što znači da prethodna sedmodnevna incidencija koja je određivala mjere protiv korone se više neće primjenjivati. Ovo se dijeli na dva područja. Žuta razina upozorenja dostiže se kada 1200 novih pacijenata ispuni bolničke krevete povezane s koronom u jednom tjednu. Od ove razine nadalje morate nositi samo maske FFP2. Crvena razina dostiže se kada je 600 kreveta za intenzivnu njegu potpuno zauzeto pacijentima na respiratorima.

Nema više zahtjeva za FFP2 maskom

Maska FFP2 je obavezna, ali od sada su dopuštene i medicinske maske. Od žute razine upozorenja, ponovno se primjenjuje samo obveza nošenja FFP2 maske.

Mogli bi se otvoriti klubovi i diskoteke

Klubovi i diskoteke smiju se otvarati od listopada. Prijem je moguć samo uz PCR test, tj. cijepljeni ili oporavljeni.

Nema više ograničenja kontakata

U budućnosti više neće postojati ograničenja kontakata za privatne susrete. Međutim, veći događaji poput vjenčanja moraju imati i održavati higijenski koncept.

IZVORRADIO ARABELLA
Prethodni članakBAJ BAJ FFP2 MASKE?: Söder najavljuje nove regulative
Sljedeći članakTTI GROUP: Tako jednostavno do posla u Njemačkoj i Austriji
Život je neobično putovanje, a ja sam skitnica s još neobičnijim odredištem.