Connect with us

Njemačka

Papa Benedikt voljan svjedočiti u njemačkom slučaju o zlostavljanju djece

Objavljeno

on

Papa blagoslovi

Papa emeritus Benedikt XVI. voljan je svjedočiti na suđenju o seksualnom zlostavljanju u južnoj Njemačkoj, potvrdila je u utorak glasnogovornica suda agenciji dpa u Münchenu.

Slučaj je usmjeren na svećenika pedofila, koji je prema njemačkom zakonu o privatnosti poznat kao Peter H., Benedikta, koji je služio kao nadbiskup Münchena i Freisinga od 1977. do 1982. godine, te njegova nasljednika kardinala Friedricha Wettera, kao i na nadbiskupiju.

Tužitelji pokušavaju ustanoviti krivnju svećenika i drugih crkvenih dužnosnika u povijesnom slučaju zlostavljanja djeteta, danas 38-ogodišnjeg tužitelja iz Bavarske.

U izvješću o svećeniku objavljenom u siječnju izneseni su detalji o godinama zlostavljanja od crkvenih dužnosnika u nadbiskupiji.

Umjesto da svećenika predaju civilnom tužiteljstvu, crkveni dužnosnici su ga premjestili na druge lokacije, gdje se ciklus ponavljao, pokazuje izvješće.

Oglasi

Odluka pape emeritusa razrješava jednu prepreku na putu prema mogućem suđenju. Da bivši kardinal Joseph Ratzinger nije pristao na ovaj korak, bila bi donesena presuda u korist tužitelja, no sud se ne bi bavio optužbama protiv bivšeg kardinala.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook