Connect with us

Gastro patrola

Pizza Festival prvi put u Zagrebu

Objavljeno

on

Mladi prijatelji jedu pizzu
Pizza Festival Zagreb

Pizza Festival održava se u Zagrebu po prvi put, počeo je u četvrtak a svi ljubitelji tih delicija moći će u njima uživati na Trgu dr. Franje Tuđmana do 3. srpnja.   

“Slasne pizze, odlična glazba i rashlađena pića igraju glavnu ulogu u novoj gastro avanturi”, kažu organizatori iz agencije Kokoš ili jaje.

Također ističu kako su pizza entuzijasti koji se predstavljaju na Festivalu, svoja iskustva stjecali na food festivalima u Hrvatskoj, no i diljem Europe. Posjetiteljima četiri hrvatska ugostitelja nudi 19 različitih okusa pizza – od Romane, Napoletane pa sve do Siciliane. 

Zagrebački Institut za pizzu predstavlja pet različitih pizza. Osim klasične MaMargherite, tu su i Pepperoni – pikantna verzija s dvije vrste kobasica i chillijem, Pizzaiolo, Veggie rapsodija povrtnih okusa te Bijela pizza s puno sira i mikro ciklom.

Picnic iz Zadra stiže sa šest vrsta pizza. Posjetiteljima se nude Furešta, Paška, Talijanka, Margherita, Istrijanka i Dalmatinka, spravljene od lokalnih i talijanskih sastojaka. Te pizze prodaju se na dekagrame. 

Oglasi

Beg’s Plant Based iz Zagreba nudi četiri originalna okusa od namirnica isključivo biljnoga porijekla, a posjetitelji će po prvi put moći kušati i plant based lososa, četiri vrste sira i mljeveno meso u reduciranom vermutu. 

Na Festivalu je i zagrebački RougeMarin. Oni pripremaju razne varijante pizze Siciliane – Palermo, Capo di tutti Capi, Cosa Nostra, Reket Pizzo i Familia. 

Na Pizza festivalu moguće je naručivanje i plaćanje putem pametnih telefona, skeniranjem QR koda.

Radno vrijeme Pizza Festivala je od 12 od 2 sata, a ulaz je besplatan.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook