Connect with us

Posao

Plaće managera u gradskim poduzećima u Münchenu

Objavljeno

on

Grad je objavio plaće gradskih šefova. Šef zračne luke jedan je od favorita. Ali upravni odbor Stadtsparkasse također dobiva prilično novca.

Prema raznim studijama, Nijemci nerado govore o novcu. A ipak su gotovo svi znatiželjni. Pogotovo kad je riječ o šefovima općinskih poduzeća, uši se odmah malo naćule.

Plaće menadžera u gradskim poduzećima: Stanovnici Münchena su ponekad začuđeni iznosima

Grad svake godine objavljuje takozvane “Financijske podatke i izvješće o sudjelovanju grada Münchena”. Raščlanjuje se gospodarski razvoj komunalnih poduzeća i povezanih poduzeća – uključujući i plaće minhenskih menadžera općinskih poduzeća.

Doduše, ne mogu se natjecati s vrhunskim menadžerima velikih automobilskih ili tehnoloških tvrtki no ipak s tolikom zaradom čak su i ljudi u Münchenu zadivljeni. Jer čak i u područjima koja nisu baš poznata kao financijski bezbrižna, na razini menadžmenta može se dobro zaraditi. Takozvane naknade također se financiraju izravno ili neizravno iz poreza.

Obrazovanja i kultura

Gasteig München GmbH: Generalni direktor Max Wagner primio je ukupno 170.000 eura u 2021.
Nešto manje se zarađuje u centru za obrazovanje odraslih: direktor Martin Ecker nedavno je dobio 132.000 eura. S menadžerskom kolegicom Susanne May čak 133.000 eura.

Oglasi

Zdravstvo i socijalna pitanja

Tema skrbi ne znači baš veliku financijsku slobodu. Manjak kvalificiranih radnika, štrajkovi, nepoštene plaće, smjenski rad: bilo je puno tračeva, ali plaće su i dalje niske. Ili?

Münchenska klinika: Korona je napravila rupu u financijama gradske klinike kao osnovnog pružatelja usluga. Tri upravna direktora Axel Fischer, Susanne Diefenthal i Dietmar Pawlik zajedno su zaradili 1.171.000 eura u 2021. godini. U prosjeku je to 390.000 eura po osobi.
Marianne-Strauß-Klinik: Grad München najveći je dioničar s 57,14 posto udjela u kapitalu. Ne dobivate loš novac kao direktor. Ingo Kleiter je 2021. dobio ukupno 240.000 eura.
Münchenstift: Siegfried Benker dobiva nešto manje od svog kolege. On je direktor Münchenstifta i, prema izvješću, primio je 161.000 eura za 2021. godinu.

Gradnja i stanovanje

Grupa Gewofag Holding GmbH: Navedena svrha je osigurati sigurno i društveno odgovorno stanovanje za široke slojeve stanovništva Münchena. Uprava je ukupno dobila 384.700 eura. Međutim, generalni direktor Klaus-Michael Dengler morao je novac podijeliti s po jednim kolegom.

Opskrba, prijevoz, promet

Jedna od najvećih zarada u gradu je od šefa zračne luke: s godišnjom plaćom od 730.000 eura, CEO Jost Lammers je na samom vrhu. U 2019. Lammersov prethodnik Michael Kerkloh dobio je naknadu od 530.000 eura.

Gotovo polovica onoga što je šef zračne luke zaradio u 2019. isplaćena je šefu MVV-a u 2021. Bernd Rosenbusch kući je otišao s godišnjom plaćom od 266.000 eura.

Oglasi

Tierpark Hellabrunn: Za usporedbu, šef Tierparka Rasem Baban dobiva relativno malo, 190.000 eura.
Stadtsparkasse München zaslužuje malo više. U 2021. četiri člana uprave podijelila su naknadu. Na 2.126.000 eura to je još uvijek prosjek od 531.500 eura po glavi stanovnika.
Četiri direktora moraju dijeliti i plaće komunalaca. S ukupno 1.608.000 eura, vjerojatno je ostalo dovoljno za sve.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook