Connect with us

Uncategorized

POLETI, SOKOLE: Vraćaju se letovi iz Münchena i Frankfurta prema Zagrebu

Objavljeno

-

Nakon otkazivanja letova zbog globalne pandemije koronakrize njemačka aviokompanija Lufthansa od početka ožujka vraća letove na dvije linije prema zagrebačkoj zračnoj luci i to one iz Münchena i Frankfurta.

Još od ožujka prošle godine Lufthansa nije prometovala na liniji Frankfurt – Zagreb – Frankfurt, a iz Münchena su letovi obustavljeni u listopadu prošle godine. Ipak, obje linije se vraćaju i putovanja zrakoplovom na ovim linijama bit će moguće već od 1. ožujka 2021.

Iz Lufthanse su napomenuli kako može doći do otkazivanja pojedinih letova ukoliko dođe do niske potražnje urokovane epidemiološkim mjerama, no iz dosadašnjeg iskustva putnici su naviknuli na njih i očekuje se i dalje velika zainteresiranost, što je i bio jedan od razloga odluke za povratkom.

Do kraja ožujka linija München – Zagreb – München prometovat će svakodnevno, isto kao i Frankfurt – Zagreb – Frankfurt, dok se povećanje broja tjednih letova na spomenutim linijama očekuje od početka ljetnog reda letenja, odnosno od kraja ožujka.

Oglas

Kako su naveli u aviokompaniji, prometovat će zrakoplovima manjeg kapaciteta Canadair Regional Jet 900 koji u floti Lufthanse imaju kapacitet od 90 sjedala.

Ova poznata aviokompanija u zagrebačku zračnu luku leti već više od 50 godina, a prošlogodišnja ukidanja linija bila su svojevrsni presedan koji je ipak opravdan razlogom kako je zbog globalne pandemije 2020. bila najgora u povijesti zrakoplovstva. Za očekivati je kako će Lufthansa u nadolazećim mjesecima imati dobar rezultat na linijama prema Zagrebu, iako se još tijekom ožujka može očekivati i poneko otkazivanje ukoliko bude poteškoća uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

Oglas

Radio Putokaz Live stream

Oglas

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglas

S&P Auto Service

Blog

Oglas

Facebook