Connect with us

Bavarska

Policija istražuje uzrok pogibije djeteta u kajaku u Weilheim-Schongau

Objavljeno

on

Nakon smrti jedanaestogodišnjeg učenika tijekom vožnje kajakom u Gornjoj Bavarskoj, državno odvjetništvo ispituje je li netko odgovoran za nesreću.

“Činjenice se trenutno razjašnjavaju”, rekla je u ponedjeljak glasnogovornica ureda javnog tužitelja München II.

Dječak je pripadao grupi od četrnaest osoba koji su u subotu putovali Ammerom u četvrti Weilheim-Schongau. Prema navodima policije, njegov brod se prevrnuo u blizini Rottenbucha. Spasioci su tek nakon dva i pol sata uspjeli pronaći i izvući dječakovo tijelo.

U ovom području Ammer prolazi kroz klanac u šumi, što je popularna staza za kanuiste. Prema Bavarskom kanu savezu, tijekom vikenda nije zabilježena poplava – razina vode bila je oko 90 centimetara. Međutim, prema navodima policije, bila je jaka struja koja je otežavala operacije potrage i spašavanja. Ammer je klasificiran kao umjereno teško vodeno područje, objasnio je direktor Njemačkog saveza kanuista (DKV), Dieter Reinmuth.

Prema službeniku DKV-a, “kanu u osnovi nije opasan sport”. Broj nesreća sa smrtnim ishodom u 2022. godini iznosio je 17, u odnosu na 7 u 2021. godini, pokazuje statistika udruge. Mnoge se nesreće događaju zbog nedostatka pomagala za plivanje: “Odgovarajuća zaštitna oprema uvijek znači nošenje prsluka za spašavanje i kacige u bujnoj vodi”, naglašava Reinmuth.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook