Connect with us

Poslovni svijet

POSAO U MINHENU: Savjeti za lakše pronalaženje novog posla

Objavljeno

on

Niste više zadovoljni svojim poslom? Tražite novi, bolji? Ono što ste možda do sada već shvatili je da Njemačka ima svoj skup (nepisanih) pravila o tome kako sebi pronaći novi posao. Što prije to shvatite prije ćete pronaći idealan posao za sebe.

Ono što dodatno otežava traženje bez obzira jeste li tek došli ili već živite ovdje je sljedeće:

Najvjerojatnije ne govorite lokalni jezik.
Nemate životopis koji odgovara lokalnim standardima.
Nemate mrežu ljudi s kojima se možete posavjetovati ili ih obavijestiti da tražite novi posao.
Nemate kvalifikacije koje su poznate lokalnim HR menadžerima.
Ne znate gdje početi tražiti.

Srećom, za sve ove izazove postoje rješenja koja će vam pomoći da zadržite optimizam i započnete svoju (novu) karijeru u Njemačkoj

Učite njemački

Da, ovo je već poznato svima. Ali također je istina. Najvažnije je da možete voditi pristojan razgovor. Pridružite se ćakulama uz kavu ili krenite na privatne sate jezika. Možete vježbati pitanja za intervju i biti sigurni u prve korake. Gramatika i sve te teške stvari doći će kasnije.

Oglasi

Germanizirajte svoj životopis

Njemački životopis vjerojatno izgleda malo drugačije od onog koji trenutno imate. Pronađite nekoga tko vam može pomoći u tome. To bi mogao biti vaš ljubazni susjed, ali postoje i konzultanti koji vam u tome mogu pomoći. Google i naći ćete.

Ažurirajte svoj profil na LinkedInu i Xingu

Xing je njemački ekvivalent LinkedIna. Nije poznat izvan zemalja njemačkog govornog područja, ali je i dalje veoma popularna paltforma ovdje. Možete se povezati i tražiti poslove na obje platforme.

Saznajte koji je prijevod ili ekvivalent vašeg studija/škole u vašoj zemlji.

Neke studije ovdje imaju samo drugačije ime, a neke ovdje ne postoje. Dobro je toga biti svjestan i dodati dodatno objašnjenje. Nemojte pretpostavljati da znaju o čemu govorite. Također je moguće, a ponekad i potrebno, nostrificirati svoju profesiju u službenoj službi za priznavanje.

Odakle početi tražiti posao u Njemačkoj?

Google je (prvo) mjesto na kojem treba biti. Da, još jedna poznata stvar, ali također istinita. Neke poznate platforme za zapošljavanje su indeed.com, experteer.de i stepstone.de

Samo je potrebno više vremena da se snađete na novom mjestu, a najvjerojatnije će vam trebati i više vremena da pronađete svoj novi posao.

Oglasi

Budite strpljivi i pogledajte svijetlu stranu ovog novog izazova. Kad uspijete, osjećat ćete se super ponosno. U međuvremenu, ne zaboravite istražiti München, kušati hranu i pivo, popiti kavu na brojnim zanimljivim mjestima ili možda opet aktivirate svoj omiljeni sport ili hobi. I na taj način se povezujete sa lokalcima koji uvijek imaju informaciju više.

I sretno…

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook