Connect with us

Njemačka

Povijesno niske cijene ljetnog javnog prijevoza u Njemačkoj

Objavljeno

on

Putnik na željezničkom kolodvoru

Nijemci i turisti u ovogodišnja će se tri ljetna mjeseca moći voziti autobusima, tramvajima, podzemnom željeznicom i regionalnim vlakovima za samo devet eura mjesečno.

Zbog rasta cijena goriva i velike inflacije država nastoji smanjiti troškove putovanja te izlete u gradove učiniti privlačnijima, ali i smanjiti broj automobila u zakrčenim gradskim prostorima.

Međugradski vlakovi također su dio plana, ali putovanja najbržim ICE (InterCity Express) vlakovima i dalje će zahtijevati posebnu kartu.

Niske cijene u lipnju, srpnju i kolovozu

Željeznički operater Deutsche Bahn i brojna prometna udruženja u prodaju su pustili karte koje će vrijediti za putovanja u lipnju, srpnju i kolovozu.

Neki lokalni prijevoznici krenuli su s prodajom čak i prije nego što je u petak u Bundestagu usvojen zakonodavni paket za ublažavanje visoke inflacije.

Oglasi

Njemačka željeznička industrija kaže da ovim potezom želi privući i nove korisnike usluga na trajnoj osnovi, nakon velikog pada broja putnika tijekom pandemije.

Dužnosnici ističu da pogodnost vrijedi u cijeloj zemlji pa onaj tko kartu primjerice kupi u Berlinu, može istu koristiti u autobusima i vlakovima u Hamburgu, Münchenu i drugim gradovima.

Takozvani Regionalbahn vlakovi također ulaze u plan od 9 eura, što znači da će prijevoz regionalnim vlakovima od Berlina do baltičkih plaža biti znatno jeftiniji tijekom ovogodišnjih ljetnih mjeseci.

Regionalni vlakovi mogu se koristiti i za prijevoz između većine njemačkih gradova, no vrijeme putovanja je znatno duže nego s ICE vlakovima. Osim toga, očekuje se da će posljedično biti teže pronaći smještaj u najpopularnijim njemačkim destinacijama.

Karta od devet eura eura odnosi se na lipanj, srpanj i kolovoz te vrijedi samo do kraja mjeseca u kojem je kupljena. To znači da ćete, ako se zaputite u pivnice Münchena krajem srpnja i početkom kolovoza, morati kupiti dvije mjesečne karte.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook