Connect with us

Bavarska

Požar u Kronbergu: Šteta 500.000 eura

Objavljeno

on

Vatrogasci

U ponedjeljak, 23. siječnja 2023., integrirani kontrolni centar Allgäu obaviješten je o sumnji na požar dimnjaka u kući u Kronbergu.

Vlasnik kuće prvi je primijetio jak dim koji se razvijao na stropu prostorije tik uz dimnjak. Odmah je nazvao hitnu pomoć.

Prva dežurna ekipa vatrogasne postrojbe Kronberg, koja je dimnjaku prišla sa zaštitom za disanje, uspjela je u kratkom vremenu lokalizirati točno mjesto požara. Vatra je bila u stropu između 1. i 2. kata i mogla se brzo ugasiti. Brzom intervencijom vatrogasnih postrojbi spriječeno je daljnje širenje požara. Uzrok požara još nije poznat. U požaru nema ozlijeđenih osoba.

Šteta 500.000 eur

Prema prvim procjenama, materijalna šteta iznosi oko 500.000 eura. U gašenju su sudjelovala ukupno 73 dobrovoljna vatrogasna društva u Buxachu, Illerbeurenu, Kardorfu, Kronburgu, Lautrachu i Memmingenu, hitne službe i policija.

Prve istrage na licu mjesta izvršili su Policijski inspektorat Memmingena i Služba za kriminalističke istrage Memmingena. Specijalističko povjerenstvo Odjela kriminalističke policije Memmingena nadležno je za daljnju obradu kako bi se razjasnio konkretan uzrok požara.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook