Connect with us

Posao

Primark najavio otvaranje online trgovina

Objavljeno

on

Primark

Trgovački lanac “Primark” najavio je otvaranje online trgovina, iako su se godinama opirali ovakvom načinu prodaje. Smatraju da uvođenjem online poslovanja i svim dodatnim troškovima koji bi se pojavili više ne bi bili tako jeftini i pristupačni. A to je ono na što su njihovi kupci naviknuli.

Pandemija korona virusa, a zatim i inflacija potpuno su promijenili kupovne navike. Tako je veliki broj potrošača prešao na kupovinu klikom iz vlastitog doma.

Čak i trgovački lanci koji su ranije odbijali ovakvu vrstu modernizacije, potaknuti gubicima u prethodne dvije godine promjenili su mišljenje. Jedan od njih je upravo Primark, koji je izgubio vrtoglavih milijardu funti.

Također, istraživanja pokazuju da nove generacije uglavnom ne zanima fizička kupovina, te da trgovine koje žele opstati moraju preći na web stranice.

Ima i loša strana priče

Naime, malo tko pritom razmišlja o činjenici kako je digitalna kupnja sa ekološke strane gledišta, sve samo ne održiva i povoljna. Online kupovina sama po sebi stvara ogromnu količinu otpada. Najviše smeća nastaje od viška ambalaže i dostavne ambalaže koja na koncu završi na odlagalištu. 

Oglasi

Sve navedeno uspješno možemo izbjeći ako svjesno izabiremo fizičku kupovinu. Online kupovinu čija popularnost raste jednakom brzinom kao i briga o ‘održivosti’ i koja brzu modu čini još bržom trebalo bi svesti na minimum.

Valja napomenuti i kako se Primark već godinama nalazi na meti kritičara, i to poglavito zbog svojih neodrživih praksi ili pak ‘greenwashinga’ – konceptu. Ovaj koncept je sve privlačniji lancima brze mode. Unatoč sve glasnijim apelima javnosti, prednost i dalje jednoglasno daju profitu i rastućoj, beskonačnoj proizvodnji.

Oglasi
Continue Reading
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook