Connect with us

Savjeti

Pronalazak stana u Njemačkoj je problem, evo gdje ih tražiti.

Objavljeno

on

Najnovija priča njemačkih medija o paru koji i nakon godinu dana aktivne potrage ipak ne uspijeva pronaći stan u Berlinu, potvrđuje da probleme u pronalasku stanova imaju svi, nevezano za to tko su, koliko zarađuju i u kojem gradu žive.

Ono što je bilo zanimljivo medijima jeste da par pokušava aplicirati dnevno za jedan do dva stana, ali da za kvadraturu koja je njima potrebna (70 četvornih metara) ne mogu pronaći stan ni u jednom dijelu grada u sklopu njihovog proračuna, koji je do 1 500 eura, dok se cijene za isti kreću između 1 700 i 2 000€.

Za aktivnu potragu koriste i pretplate na stranice za najam, koje ih brzo obavještavaju o novim ponudama, a ne libe se kako kažu dati nagradu, u prijevodu mito, primjerice kupiti novi telefon agentu koju bi im pronašao stan.

Gdje i kako na internetu tražiti stanove

Ukoliko ste i sami u potrazi za stanom, u nastavku pogledajte stranice koje vam mogu olakšati potragu.

Immo Scout24 

Oglasi

Na ovoj stranici ćete pronaći sve, od etažnih stanova, preko soba, pa sve do privatnih kuća.

Immo Scout 24 je vodeća stranica za pronalaske stanova u Njemačkoj. Također, možete vidjeti koliko dugo oglas stoji na internetu, te koliko ljudi je zainteresirano za taj stan pored vas. Ove pojedinosti koje vam nudi Immo Scout 24, čini ga najpretraživanijom stranicom za pronalaske stanova u Njemačkoj i mnogi brokeri ga koriste za prodaju nekretnina.

Immonet i Immowelt

Na ovoj internet stranici možete tražiti zajedničke stanove, nekretnine za iznajmljivanje i druge nekretnine. Za razliku od Immo Scout24, sa premium računom kod ova dva pružatelja usluga nema platne barijere.

Podaci o stanovima i kućama su jasno navedeni, ali, zbog spajanja Immowelta i Immoneta, ponuda stranica je gotovo identična. Ako želite, možete postaviti oglas za pretraživanje za 14,95 eura (mjesec dana). Tamo se takođe možete informirati o ponudama koje inače nisu objavljene. Ova je funkcija besplatna za zajedničke stanove (WG).

Oglasi

Markt.de 

Markt.de prilagođava ideju klasične inernet tržnice.

U kategoriji “Iznajmljivanje” pronaći ćete ćete veliki izbor stanova za iznajmljivanje. Bilo putem agenata za nekretnine ili samostalno, ovdje možete pronaći svoj novi stan za iznajmljivanje na brz i jednostavan način, kažu o sebi.

Wohnunngs Boerse 

Ono što ovu internet stranicu čini vrlo atraktivnom, jeste brzi pregled gradova na dnu stranice, gdje ne morate unositi ručno u kojem gradu i šta želite, jednostavno odaberete željeni grad i automatski se otvaraju sve ponude u tom gradu.

Oglasi

Ebay Kleinanzeigen

Da, dobro ste pročitali – Ebay!

Na oglasima Ebay, podružnici “ebaya” tj. Ebay Kleinanzeigen , trenutno se nalazi oko 280.000 oglašenih stanova (uključujući zajedničke stanove), kuća i gradilišta.

Ebay male oglase uglavnom koriste privatne osobe. Time ćete primjerice uštedjeti troškove posredovanja. Račun na ovoj platformi je također besplatan. Za razliku od ostalih portala za nekretnine, Ebay oglasi nisu usko vezani samo za stanove i kuće, već za opće tržište, zbog toga ovaj portal može biti zbunjujući za razliku od konkurencije. Pored ponuda stanova često se nalaze ponude pomoćnika selidbe ili drugih nekretnina poput garaža ili parking mjesta.

Sve stranice su na njemačkom jeziku. Naoružajte se vremenom i strpljenjem… i sretno!

Oglasi

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook