Connect with us

Minhën

PROSVJEDI U MINHENU: 3.700 sudionika, 28 uhićenih

Objavljeno

on

Prosvjedi u Minhenu

U srijedu navečer oko 3.700 građana prosvjedovalo je protiv korona mjera u Minhenu. Tisuće ljudi okupilo se u centru grada, pokazuju snimci na Twitteru. Mnogi su prekršili pravilo nošenja maske.

Mi smo ljudi“, skandirali su okupljeni građani u srijedu navečer usred Minhena. Bila je to demonstracija protiv vladinih mjera za suzbijanje pandemije korone.

Korona prosvjedi u Minhenu

Prema podacima policije, na poziv grupe “Minhen ustaje” odazvalo se do 3.700 ljudi, dok video snimci na Twitteru pokazuju uzavrelu atmosferu usred Minhena. Na prosvjednom plakatu sudionika stoji: “Rat protiv korona terora i pandemije hipnotiziranih”. Prosvjednici su izvikivali slogane protiv navodne prijeteće “diktature”.

Oglas

Višestruka uhićenja zbog napada i klevete

Policija je bila nazočna s 400 policajaca. U početku je bilo mirno na odobrenoj najavljenoj ruti na Ludwigstrasse između Schelling- i Von-der-Tann-Strasse, kaže glasnogovornik policije. Kasnije se raspoloženje promijenilo. Prema policiji, oko 500 sudionika uguralo se u Theresienstraße i policija ih je zaustavila.

Još 500 prosvjednika napustilo je spomenutu grupu, vjerojatno kako bi krenuli prema centru grada. Preko Stachusa su stigli u Sendlinger Strasse gdje ih je policija konačno zaustavila.

Prosvjed je prekinut oko 21 sat. Protiv vođe skupa vodi se istraga zbog održavanja prosvjeda koji nije bio prijavljen.

Oglas
Oglas

Oglas

Najave

Oglas

Blog

Oglas

Facebook