Connect with us

Bavarska

Prvi božićni sajmovi: Lokacije u Münchenu

Objavljeno

on

Djevojke na adventu

Klizanje na ledu, punč i kestenje. Prvi božićni sajmovi u Münchenu otvaraju se ovog četvrtka u Residenzu. Nakon dvije godine pandemije, u Münchenu se ponovno održavaju redovni božićni sajmovi.

U četvrtak: Božićno selo otvoreno u rezidenciji

Jedan od prvih ovogodišnjih sajmova počinje već ovog četvrtka. Božićno selo u Residenzu u četvrtak se otvora od 14 sati. Od 16 sati slijedi limena glazba limene. Osim raznih štandova s ​​hranom, prodaju se i rukotvorine. Božićno selo do 22. prosinca radi svaki dan od 11 do 21 sat.

Dan kasnije, u petak, otvara se Münchenska ledena čarolija na Stachusu. Klizanje uz glazbu, dječja popodneva ili klizanje u narodnim nošnjama. Tu je i kuhano vino i druge delicije. Otvoren je svaki dan od 10.30 do 22.00 sata. Na Božić i Novu godinu završavaju u 16 sati.

21. studenog božićno drvce na Marienplatzu zasvijetlit će prvi put, označavajući početak božićnog sajma. Tržnica je posebno popularna među turistima, ali tamo se vole okupiti i domaći ljudi. Tu se održava i Krampus trka, rajska radionica i pjevanje pod božićnim drvcem. Od ponedjeljka do subote radi od 10 do 21 sat. Nedjeljom se tržnica zatvara sat vremena ranije.

Nekoliko metara dalje ispred Altera Petra i ove će se godine održati tržnica jaslica. Na jedanaest štandova ponuđene su figure svih veličina i oblika. Istog dana otvara se i zimska čarolija na Viktualienmarktu.

Oglasi

Sljedeći tjedan i na Sendlinger Toru

Od sljedećeg ponedjeljka Sendlinger Tor će mirisati na punč i medenjake. Svakim danom od 10.30 do 21.30 ponuđači ekstravagantnih božićnih kuglica, mirisnih ulja i raznovrsnog posuđa i ove će godine nuditi klasičnu božićnu ponudu.

Božićni sajam Pink Christmas na Stephansplatzu donosi originalne ideje za darove, DJ glazbu i “drag show”. To ovaj sajam čini nečim posebnim i nije popularN samo među LGBT zajednicom.

Božićni sajmovi na brodu, u vještičinoj kući ili u zračnoj luci

Od 21. studenog Münchens Feuerzangenbowle u Isartoru zagrijat će vaše duše i ruke. Ogroman lonac iznad vatre sadrži oko 9000 litara Feuerzangenbowlea. Otvoren je svaki dan od 11 do 22 sata do 8. siječnja.

Ove će godine kod Kineskog tornja biti mala božićna aleja. Budući da se kula obnavlja, klasična tržnica na kuli već treći put ne radi. Ali Schwabing božićni sajam u Münchner Freiheit je vrlo blizu. Otvara se 25. studenog u 18 sati. Od tada će radnim danom biti otvoren od 12 sati, a vikendom od 11 sati. Završava svaki dan u 20:30.

Münchenski adventski spektakl, uključujući srednjovjekovni božićni sajam, također počinje u ponedjeljak na Wittelsbacherplatzu. Na otvorenju u 17 sati bit će izveden dvorski ples i stolna glazba.

Oglasi

Kuhano vino u autentičnim kriglama

Osim kožne galanterije, sapuna i meda, možete kupiti i rogove za piće te viteške potrepštine. Kuhano vino se čak poslužuje u takozvanim “čašama s lijevkastim vratom” kako bi doživljaj bio autentičniji. Baš kao u srednjem vijeku. Tržnica se otvara u ponedjeljak u 11 sati. Zatvara se svaki dan u 21 sat.

Naravno, jedan od Münchenskih božićnih sajmova je Tollwood Winter Festival. Od 24. studenog na Theresienwieseu održavat će se zimski nastupi, vašar i klopa. Po prvi put ove godine bit će postavljeno klizalište za curling.

„Bajka bajki“ u Olympiapark Süd očekuje vas s nostalgičnim cirkuskim šatorima. Tamo nastupaju umjetnici, sviraju se koncerti uživo i izvode se Punch i Judy showovi. Otvoreno od ponedjeljka do petka od 16 sati, subotom od 12 sati, nedjeljom od 11 sati.

Od sredine sljedećeg tjedna (23. studenoga) bit će božićno i u Alte Uttingu u Sendlingu. Svjetla, kamini i svakodnevni kulturni program najavljuju Advent. Otvoreno je od utorka do petka od 16 sati, vikendom već u 11 sati.

Zimska gužva u vještičinoj kući

Po prvi put, mali zimski sajam održava se i u Ganswoandersu na Kolumbusplatzu. Uz seniorski bingo i zanatske radionice, tu su i koncerti, zanatska tržnica, akrobacije i vatreni show. Otvoreno od ponedjeljka do petka od 16 sati, subotom od 14 sati i nedjeljom od 11 sati.

Oglasi

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook