Naslovnica München PRVI U DIJASPORI: Radio Putokaz dobio frekvenciju 102,6 FM

PRVI U DIJASPORI: Radio Putokaz dobio frekvenciju 102,6 FM

Radio Putokaz biti će prva radijska postaja u Njemačkoj koja će emitirati 24-satni program za dijasporu na FM frekvenciji.

Radio koji će postaviti nove trendove dijaspore u Njemačkoj

Nakon što je prošloga petka emitirano posljednje izdanje Putokaz Live Show-a u online izdanju, s ponosom najavljujemo cjelokupni projekt na kojem se danonoćno radi od početka godine. Radio Putokaz napokon osvaja bavarski eter s domaćom glazbom, informativnim i zabavnim sadržajima na FM frekvenciji 102,6 MHz od 1. lipnja 2021. godine.

Zahtjev za dodjelom frekvencije napokon je odobren od strane Regulatorne agencije za elektroničke medije, pa će München dobiti prvi radio na zemaljskoj frekvenciji koji će 24-satni program u potpunosti emitirati na našem jeziku. Bit će to ujedno i prvi FM radio naše dijaspore u Njemačkoj, a osim na zemaljskoj frekvenciji program će emitirati i putem streaminga uživo na internetu.

“Za Putokaz kao projekt koji je nastao još 2018. godine ovo je veliki iskorak, a za našu dijasporu nešto doista veliko“, rekao je Dejan Đukić, direktor tvrtke Putokaz i osnivač Radio Putokaza.

Dodao je kako je u projekt uloženo približno tristo tisuća eura zahvaljujući velikim tvrtkama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Njemačke koje su iskazale interes za ulaganje u Radio Putokaz.

“Grad München je putem svog Odjela za kulturu i medije izdvojio 38 tisuća eura potpore projektu, a radio će nastaviti financirati i u budućnosti“, dodao je Đukić.

Tim od dvanaest ljudi

Tim od dvanaest ljudi spreman je proizvoditi autentičan i lokalni programski sadržaj za dijasporu koja živi u Münchenu, ali i u ostatku Bavarske, jer će frekvencija pokrivati cijelo pokrajinsko područje.

“Vršili smo ispitivanja i provodili ankete o navikama života dijaspore, stoga će i program biti koncipiran kako bi udovoljio potrebama iseljenika iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, Crne Gore, odnosno svih onih koji govore jednako razumljivim jezikom. Slušateljima ćemo ponuditi kvalitetan informativni program te sportske i zabavne sadržaje, a glazba će biti usmjerena mlađoj populaciji urbanog načina života, no dio sadržaja zadovoljit će i ostale dobne skupine“, kaže Dražen Bočkaj, glavni urednik.

Voditeljica odjela marketinga Radio Putokaza, Maja Grbeša, naglasila je uspješnu realizaciju kompletnog projekta koji je predstavljen suradnicima i koji je naišao na oduševljenje.

“Tek kada službeno započnemo emitirati program od lipnja moći ćemo javno govoriti o svemu, takve su zakonske odredbe. Ipak, u naš je projekt uloženo dosta financijskih sredstava nekoliko velikih tvrtki koje kroz marketing ostvaruju svoj interes na njemačkom tržištu“, izjavila je Grbeša, dodavši kako već sada produkcija radi na snimanju i realizaciji projekata oglašavanja koji će svjetlo dana ugledati od lipnja kada započne frekvencijsko emitiranje, a tada, kako ističe, očekuje i mnoge druge da će im se pridružiti.

Prava iznenađenja ne otkrivaju do početka emitiranja

Eksperimentalnog emitiranja, kako poručuju, neće biti, jer ekipa Radio Putokaza već obavlja terenski rad i proizvodi program u vlastitom studiju, a po riječima glavnog urednika svi su već u potpunosti spremni za javno emitiranje.

“Naravno da imamo jako puno iznenađenja i da ćemo ih sačuvati za sam trenutak pokretanja programa. Ono što možemo reći je da se svi još malo strpe jer i ova dva mjeseca će brzo proći, a naša ekipa s vama će biti na 102,6 FM svakodnevno i zasigurno postati novi trend kakvog do sada ovdje nije bilo“, zaključuje Bočkaj.

Radio Putokaz biti će prva radijska postaja u Njemačkoj koja će emitirati 24-satni program za dijasporu na FM frekvenciji i moći ćete ga slušati gdje i kada god poželite bez pristupa internetu, skidanja posebnih aplikacija i sl. Naravno, ako ste nasjeli na ovu prvoaprilsku šalu. Ponekad se valja našaliti i na vlastiti račun.