Connect with us

Njemačka

Rewe pokazao muda: Prekid suradnje s DFB-om

Objavljeno

on

One love traka

Kao odgovor na raspravu o traci “One Love” na Svjetskom prvenstvu, maloprodajni div Rewe prekinuo je suradnju s Njemačkim nogometnim savezom, DFB-om. Adidas, kao veliki sponzor Fife, također zahtijeva liberalan stav.

Grupacija Rewe prekida suradnju s Njemačkim nogometnim savezom (DFB) nakon što je svjetska nogometna federacija Fifa naredila zabranu trake “One Love” na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Kritizirao je Fifinu odluku, ali joj se priklonio. “Zalažemo se za raznolikost – a nogomet je također raznolikost“, rekao je šef Rewea Lionel Souque. Grupacija za maloprodaju i turizam također brani ovaj stav . “Za mene, kao izvršnog direktora raznolike tvrtke i kao nogometnog navijača, Fifin skandalozan stav je apsolutno neprihvatljiv“, rekao je šef Rewea obrazlažući odluku.

Rewe se želi “jasno” distancirati od Fife

Tvrtka je već u listopadu obavijestila DFB da ne želi nastaviti ugovor o partnerstvu. “Međutim, nakon trenutnih odluka Fife i izjava predsjednika Fife Infantina, tvrtka se osjeća pozvanom da se vrlo jasno distancira od Fifine pozicije i povuče svoja prava oglašavanja iz ugovora s DFB-om – posebno u kontekstu Svjetskog prvenstva” rekli su u Reweu.

DFB album tvrtke Rewe sada se nudi besplatno. Rewe želi donirati dosadašnji prihod od prodaje. Unatoč potezu, Rewe njemačkoj reprezentaciji i svim igračima izričito želi puno uspjeha na Svjetskom prvenstvu. “Stojimo uz tebe i navijamo za tebe!”, rekao je Souque.

Adidas poziva na liberalan stav u raspravi o “One Love”.

Div sportske robe Adidas pozvao je na liberalan stav u raspravi “Jedna ljubav”. “Uvjereni smo da sport mora biti otvoren za sve”, rekao je glasnogovornik Adidasa Oliver Brüggen za SID: “Podržavamo naše igrače i timove kada rade za pozitivne promjene. Sport nudi pozornicu za važna pitanja. Imperativ je nastaviti raspravu .” Osim Fife, Adidas je i partner DFB-a.

Oglasi

Odbacivanje odluke Fife

Osim toga, brojni političari vrše pritisak na njih. Lijevi i liberalni članovi Europskog parlamenta, od kojih su neki govorili s povezom “One Love” na ruci, govorili su o “Svjetskom prvenstvu srama” i pozvali na ostavku šefa FIFA-e Giannija Infantina. “Predsjednika Infantina treba zamijeniti“, rekao je, primjerice, Dirk Wiese na mjestu šefa parlamentarne skupine SPD-a u Bundestagu.

Fifa prijeti žutim kartonom zbog nošenja trake “One Love”

Sedam europskih momčadi – uključujući njemačku – objavilo je u ponedjeljak da neće nositi traku “One Love” na utakmicama Svjetskog prvenstva. Fifa je svakom igraču prijetila žutim kartonom ako nosi traku. “Vrlo smo frustrirani odlukom Fife“, rekao je šef DFB-a Neuendorf.
Zbog toga je i njemačka momčad bez trake koja je trebala biti primjer tolerancije i protiv diskriminacije.

Continue Reading
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook