Connect with us

Uncategorized

Roštilj na sudu: tužili susjeda jer prečesto roštilja

Objavljeno

on

Sunce sija, roštilj se pali. Ali budite oprezni. Ako to radite prečesto, mogli biste upasti u nevolju. U slučaju iz Bad Tölza, okružni sud u Münchenu sada je odlučio koliko često susjedi moraju “trpjeti” miris roštilja.

Godinama je u stambenoj zgradi u Tölzu trajala svađa oko roštiljanja. Sada je slučaj završio na sudu. Konkretno, radilo se o muškarcu koji je, prema riječima njegovih susjeda, roštiljao “skoro svaki dan kad je lijepo vrijeme”.

Iako je zaljubljenik u roštilj koji živi u prizemlju koristio električni roštilj, njegov 75-godišnji susjed i njegova supruga nisu mogli podnijeti dim koji je dopirao u njihov stan na drugom katu. Umirovljenicima se to učinilo “nepodnošljivim” pa su tužili susjeda . Muškarac bi trebao moći roštiljati pet puta godišnje, a najviše dva puta mjesečno, barem je to želja para.

Prošlog ljeta 75-godišnji tužitelj iz Bad Tölza nije uspio s tužbom na okružnom sudu u Wolfratshausenu. U žalbi, Okružni sud u Münchenu I sada se složio s njim.

Presuda: Susjedi smiju roštiljati samo četiri puta mjesečno

Nakon što su ispitali desetak svjedoka o navikama “roštilj majstora”, suci Prvog građanskog odjela pravomoćnom su presudom 1. ožujka odlučili da optuženik mora ograničiti roštiljanje.

Oglasi

Na svojoj terasi u prizemlju muškarac smije roštiljati najviše četiri puta mjesečno. Isto tako, ne smije roštiljati dva uzastopna dana vikendom – subotu i nedjelju – niti dvije uzastopne nedjelje i državne praznike.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook