Connect with us

Bavarska

SCHURLI: Svaki dan na Oktoberfestu već 39 godina

Objavljeno

on

Georg Mayerhofer

1983. godina je bila sudbonosna godina za Georga Mayerhofera iz Austrije. Tada je prvi put posjetio Oktoberfest u Münchenu. Bila je to ljubav na prvi posjet i od tada svake godine dolazi u Wiesn. I provodi 14 sati dnevno na festivalskim terenima i to na svakom Oktoberfestu zadnjih 39 godina.

Schurli, najveći obožavatelj Oktoberfesta

Pri prvom posjetu 58-godišnjak se, kaže, naježio. Ne zna gdje je raj, ali više nije daleko od njega. Na Oktoberfest ide od 1983., svaki dan, iz godine u godinu. Počinje u 11 ujutro i završava u 1 ujutro provodeći tako 14 sati na minhenskom Oktoberfestu.

Popije tri do četiri litre piva a zatim prijeđe na špricer od bijelog vina. Na odmor voli ići i drugdje. Ali Oktoberfest, “to je moj glavni praznik“, prema austrijskoj legendi Oktoberfesta. Osim ove “abnormalnosti u ponašanju”, kako Mayerhofer kaže uz namigivanje, on je sasvim normalna osoba. Oženjen, obrtnik, dvoje djece. Svakog rujna idemo na fest na nešto više od dva tjedna, naravno ako se ne otkaže zbog korone.

Legenda Oktoberfesta

Tijekom Wiesna, Schurli si svaki dan govori: Obuci lederhosen, posjeti šator, upoznaj prijatelje. Tamo poznaje sve, od konobara do gosta i svi znaju Schurlija. No, o novcu ne želi govoriti, navodi TZ.

Na Oktoberfestu posebno cijeni što svi zajedno slave. Bogati i siromašni, pametni i glupi, generalni direktor do nekvalificiranog radnika. “Svi su zajedno, slave , i vlada mir“, kaže Schurli. Na pitanje kada više neće ići na Oktoberfest ima jasan odgovor: “Ili ja nikad ili Oktoberfest nikad”.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook