Naslovnica Zanimljivosti SKUPA ZAKASNINA: Knjižnici vratio Dylanov album nakon 48 godina

SKUPA ZAKASNINA: Knjižnici vratio Dylanov album nakon 48 godina

Foto: Wikipedia

Howard Simon posudio je ploču ‘Self-Portrait’ Boba Dylana iz knjižnice Heights u Clevelandu 1973. godine, dok je još bio učenik osmog razreda srednje škole University Heights, no nakon 48 godina odlučio ju je vratiti, piše Guardian.

Voditeljica knjižnice Sara Philips novinarima je rekla da se iznenadila kada je poštom primila paket iz San Francisca s gramofonskom pločom koja je trebala biti vraćena u lipnju 1973.

Simon, koji danas živi u San Franciscu kao umirovljenik, poslao je knjižnici album uz pismo u kojemu se ispričava zbog kašnjenja i pojašnjava da je dvostruku vinilnu ploču pronašao između dvaju drugih Dylanovih albuma iz vlastite zbirke.

U pismu je napisao kako je izračunao da je rok za vraćanje istekao prije 17.480 dana. “Prilično je kasno i prilično mi je žao!”, stoji u pismu.

Simon je postao profesionalni glazbenik, a Dylan mu je očigledno bio veliko nadahnuće.

Napisao je i da se ispričava jer je naslovnica albuma pomalo uništena pošto je stalno ‘putovala’ s njim, s obzirom na to da je živio u Chicagu, Santa Feu, Los Angelesu, Berkeleyju i Sacramentu, a danas živi u San Franciscu.

Knjižnici je u znak isprike poslao novčanu naknadu u iznosu od 175 dolara i kopiju vlastitog albuma, a knjižničarka Phillips mu je odgovorila da je omot pomalo istrošen, no da je vinil još uvijek u odličnom stanju.

“Zahvalni smo što je gospodin Simon vratio ploču. Više ne naplaćujemo zaostale kazne”, kazala je.

Prethodni članakMODERNI LOPOVI: Obrali polje kod Mainza i ukrali 300 kg šparoga
Sljedeći članakPASING: Nova gradska četvrt i dalje nema kvalitetan gradski prijevoz
Bio sam na kraju svijeta, pa i nije tako strašno kako pričaju.