Connect with us

Domovina

Slovenija od ponedjeljka ukida COVID potvrde

Objavljeno

on

Žena na mostu u Ljubljani
twenty20photos

Slovenija će od ponedjeljka ukinuti covid potvrde, odluka je to koju je u subotu donijela slovenska vlada. Ukida se i samotestiranje učenika, a više neće biti niti besplatnog testiranja brzim antigenskim testovima.

“Od ponedjeljka 21. veljače posvuda napuštamo provjeru PCT statusa (preboljeli, cijepljeni, testirani), osim u bolnicama, domovina za starije i nemoćne, zatvorima i sličnim djelatnostima”, kazao je na konferenciji za novinare nakon sjednice vlade u subotu ministar zdravstva Janez Poklukar.

Dodao je da je već na snazi odluka po kojoj više nema provjera covid statusa na granicama pri ulasku u Sloveniju.

Slovenija ukida i testiranje u školama

Testiranje u školama se također ukida, ali će učenici u razredu i dalje trebati nositi maske.

Poklukar je rekao da je vlada odlučila da se intenzivno nastavi s prilagođavanjem mjera epidemiološkoj situaciji koja se popravlja, ali da i dalje treba primjenjivati osnovne protuepidemijske i higijenske mjere.

Oglasi

U uslužnim djelatnostima od ponedjeljka se također ukidaju ograničenja vezana uz broj stranaka u istom prostoru, a ponovo će smjeti raditi diskoteke i noćni klubovi.

Potrošači i zaposleni u raznim djelatnostima od ponedjeljka više neće covid potvrdama morati dokazivati svoj status pri ulasku u poduzeća, trgovine i trgovačke centre, u restorane niti u ostalim uslužnim djelatnostima.

Iato tako, u turističkim smještajnim objektima više neće vrijediti dosadašnja ograničenja broja korisnika, a restrikcije se ukidaju i u radu ugostiteljskog sektora, što se odnosi i na ograničenje vremena njihova rada.

“I dalje ćemo pratiti epidemiološku situaciju, ako bude potrebno neku ćemo mjeru dodati ili ponovo uvesti, no nadam se da to neće biti potrebno”, rekao je Poklukar.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook