Naslovnica Sport SPORT U MÜNCHENU: Rekreacija na otvorenom bez WC-a

SPORT U MÜNCHENU: Rekreacija na otvorenom bez WC-a

Foto: @ako via Twenty20

Theresienwiese se tijekom pandemije korone razvio u popularno sportsko okupljalište u Münchenu, međutim, problem je stvarala nestašica sanitarnih čvorova pa je parlamentarna skupina SPD/Volt u Gradskom vijeću pozvala na uspostavu mobilnih sustava za građane.

Bavljenje sportom tijekom pandemije u Münchenu je postalo otežano, što zbog zatvorenih sportskih objekata, što zbog neadekvatnih prostora na otvorenom. Građanima Münchena jedini je izlaz često vježbanje na svježem zraku, no samo hodanje uz Isar ili u Engleskom vrtu za mnoge nije dovoljno.

Traže uspostavu mobilnih toaleta

Mnogi sportaši mogu se naći na Theresienwieseu, ali problem stvara nestašica toaleta Parlamentarna skupina SPD/Volt u Gradskom vijeću Münchena pozvala je na uspostavu mobilnih sustava, a Gradska uprava to bi trebala provjeriti u koordinaciji sa susjednim gradskim četvrtima i sportskim klubovima.

Theresienwiese se razvio u pravo mjesto okupljanja mladih i starijih, bilo da se radi o biciklizmu, nogometu, trčanju ili tenisu, mjesto je dovoljno veliko za sve. Pomoću mobilnih zahodskih sustava stvorio bi se preduvjet da se potakne još više ljudi na bavljenje sportom. To je posebno važno za vrijeme korona krize kada smo više vremena u svojim domovima i krećemo se manje nego inače.

Trenutna korona pravila za bavljenje sportom u Münchenu

U Münchenu su dozvoljeni beskontaktni sportovi u zatvorenom i vanjski sportovi. Preduvjet za to je da svi sudionici imaju negativne testove na koronu (negativni brzi test koji nije star više od 24 sata ili negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati).

Za one koji su potpuno cijepljeni protiv korone i one koji su se oporavili, kao i za djecu mlađu od 6 godina, test nije potreban.

Praktično bavljenje sportom na otvorenom moguće je u skladu s trenutnom incidencijom u Münchenu, a to je najviše pet osoba iz dva kućanstva, te skupine do dvadesetero djece u dobi do 14 godina.

IZVORTZ
Prethodni članakREUNION: Prijatelji se okupljaju nakon 17 godina
Sljedeći članakLAST MINUTE GRILL: Gdje nabaviti meso kada je sve zatvoreno
Bio sam na kraju svijeta, pa i nije tako strašno kako pričaju.