Connect with us

Njemačka

Stiže jedinstvena mjesečna karta od 49 eura

Objavljeno

on

Nakon tjedana nagađanja konačno je i službeno potvrđeno – stiže jedinstvena mjesečna karta od 49 eura koja će važiti u cijeloj Njemačkoj. Ova vijest obradovala je brojne korisnike javnog prijevoza u Bavarskoj, ali i u Münchenu.

U tjednima koji su iza nas savezna vlada i pokrajinska vlada Bavarske vodili su pregovore oko financiranja karte od 49 eura. Kako prenose državni mediji, karta bi trebala biti puštena u korištenje od siječnja 2023. godine. Ime jedinstvene karte bit će “Deutschlandticket” i omogućit će korisnicima putovanje po cijeloj Njemačkoj uz korištenje loklanog i regionalnog prijevoza, ali ne i brzih vlakova ICE, koji suizostavljeni iz ove akcije.

Postignut dogovor oko financiranja i troškova

Bavarska vlada zahtijevala je da savezna vlada, koja je pokrenula ideju o ovoj karti, u potpunosti preuzme financiranje svih gubitaka koji će trpjeti svi tarifni prijevoznici u državi.

Ugledni časopis Der Spiegel izvijestio je kako će savezna vlada osigurati u idućoj godini oko 1,5 milijardi eura za pokrivanje gubitaka, a isto toliko će uplatiti i pokrajinske vlade. Ovaj ambiciozni plan ima za cilj potaknuti razvoj lokalnog prijevoza.

Oglasi

No, svjedoci smo da lokalne vlade, ali i savezna vlada kasne s brojnim ulaganjima u modernizaciju željezničke mreže, koja je dugi niz godina zapuštana od savezne vlade. Bavarska već duži niz godina ulaže minimalna sredstva, a nesreće poput one nadomak Wolfratshausena podsjećaju koliko je bitno modernizirati postojeću mrežu.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook