Connect with us

Nogomet

Što se događa u Dortmundu: Slaven Stanić dobio otkaz?

Objavljeno

on

Autor: Alexandre Simoes | Autorska prava: BVB/Alexandre Simoes Autorska prava: Borussia Dortmund GmbH & Co. KGaA, Rheinlanddamm 207-209 44137 Dortmu

U Dortmundu posljednjih tjedana i mjeseci vladala je nemirna atmosfera. Kako bi se nosili s tim, BVB planira promjene u osoblju, no ključno će biti postizanje dobrih rezultata, posebice na nadolazećoj utakmici u Stuttgartu u srijedu.

Godinama je u Dortmundu vladalo nepisano pravilo: ono što se događa unutar kluba, ostaje unutar kluba. Stoga je bilo iznenađujuće ono što smo svjedočili posljednjih tjedana i mjeseci. Informacije koje nisu bile namijenjene javnosti izlazile su u javnost, a odnos između trenera Edina Terzića i sportskog direktora Sebastiana Kehla bio je predmet stalnih nagađanja.

Prošlog vikenda, šef Borussije Dortmund, Hans-Joachim Watzke, pokušao je smiriti strasti. “Ne vidim nesuglasice između njih dvojice”, rekao je u intervjuu za Ruhr Nachrichten. Već tjedan dana ranije, na skupštini članova kluba, medijski je kritizirao: “Mjesecima smo izloženi medijskom bombardiranju kakvo rijetko doživljavam. No, Borussia Dortmund nije dopustila da ju to uništi”, izjavio je članovima u Westfalenhalle 3.

Slaven Stanić odlazi nakon “intenzivnih razgovora”

Ipak, ni suverena pobjeda od 3:1 u Ligi prvaka protiv Milana, niti remi u Leverkusenu (1:1) nisu donijeli mir. Ponovno se našao u središtu pažnje čovjek koji je trebao djelovati u sjeni: Slaven Stanić, koji je u svibnju imenovan koordinatorom sporta. Klub je u utorak pokušao okončati nemir koji je ova odluka iz drugog plana izazvala, raskidom suradnje sa Stanićem.

“Imali smo nedavno intenzivne razgovore, u kojima smo zajedno došli do zaključka da nismo više uvjereni da možemo uspješno raditi u ovoj konstelaciji”, rekao je sportski direktor Sebastian Kehl u srijedu u intervjuu za Kicker, odbacujući priče o podjelama unutar sportskog vodstva kao čistu izmišljotinu: “To je besmisleno. Postoji samo jedna strana, a to je Borussia Dortmund.” U BVB-u, svi “vuku zajedno – bez iznimke”.

Oglasi

Ključne utakmice u Stuttgartu i protiv Leipziga

Hoće li ove riječi postići željeni učinak, najviše će ovisiti o rezultatima nadolazećih utakmica. Utakmica u srijedu u Stuttgartu i ona u subotu protiv izravnog konkurenta RB Leipziga ključne su s obzirom na ciljeve kluba za ovu sezonu.

U DFB-Pokalu, klub svake godine cilja na naslov, dok je u Bundesligi kvalifikacija za Ligu prvaka deklarirani minimalni cilj, već iz ekonomskih razloga. Trenutačno, Leverkusen, Bayern, Stuttgart i Leipzig zauzimaju prva četiri mjesta. Porazom protiv RB-a, zaostatak za četvrtim mjestom bio bi četiri boda.

“Cilj nam je da do Božića oblikujemo situaciju tako da u novoj godini imamo sve mogućnosti za ostvarivanje sezonskih ciljeva”, rekao je Kehl u utorak za Kicker. Prošle sezone, momčad se u zimskoj stanci zaklela na nadolazeći lov na bodove, koji je gotovo završio osvajanjem naslova.

No, ponavljanje tog kasno zaustavljenog junačkog pothvata čini se gotovo nemogućim s obzirom na snagu Leverkusena i Bayerna. Stizanje do mirnijih voda čini se stvarnijim ciljem. No, da bi se to postiglo, svi u klubu moraju zaista vući zajedno. To će biti izazov koji će se morati dokazati odmah.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook