Connect with us

Film & TV

STRANGER THINGS: Povratak geekova u ozračju 80-ih

Objavljeno

on

Stranger Things
Stranger Things, foto: Netflix

Stranger Things nam je stigao s četvrtom sezonom. Pogledali smo sve dostupne epizode i evo našeg viđenja ove popularne serije.

Ukoliko niste ljubitelj serija poput Stranger Things, vjerojatno niste niti kliknuli na ovaj tekst. Možda zbog hype-a koji trenutno vlada i činjenice da je serija uvjerljivo zasjela na tron Netflix platforme kao najgledanija.

Pratili smo onaj prvi hype kada se serija tek pojavila 2016. godine i premda nismo “die hard” fanovi SF tematike ovo je odgledano u jednoj večeri. Taj sjajan mix Gooniesa, ET-ja, Povratka u budućnost, i općenito osamdesetih nas je nekako vezao uz ovu družinu, valjda budeći nostalgiju na neke prošle dane.

Ispratili smo i drugu i treću sezonu a poglavito treća nam je nekako prošla a da ju nismo posebno doživjeli. Iz tog razloga nismo imali neka specijalna očekivanja od četvrte sezone. Kako smo se samo prevarili! U par navrata smo diskutirali koja je sezona bolja, prva ili četvrta i sve više nas vuče da kao pobjednika proglasimo ovu zadnju. No, pričekajmo izlazak zadnje dvije epizode koje su zakazane za početak srpnja 2022.

Radnja nas ponovno vraća u Hawkins u Indiani, čuveno malo mjesto gdje se nalazi portal između paralelnih svjetova i gdje zlo (uglavnom) nikada ne spava.

Oglasi

Ovoga puta glavni negativac je Vecna, biće iz paralelnog svijeta zla koje pokreće novu seriju misterioznih ubojstava omladine u Hawkinsu i što naravno naše junake ponovno aktivira kako bi se obračunali s istim. Prizori tog paralelnog svijeta bacaju novu dimenziju na Stranger Things tako da se uz gore pobrojane serije komotno može dodati i recimo Poltergeist ili još neki od klasičnih horora. Svijet zla je u nekim trenucima tako dobro napravljen da i Mordor izgleda kao pristojno mjesto u usporedbi s onim što se nalazi iza portala u Hawkinsu.

Radnja je odlično posložena i prati nekoliko smjerova naših junaka. Ako ste propustili prve tri sezone, preporučujemo da ih pogledate kako biste lakše pratili radnju četvrte.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook