Connect with us

Posao

Supermarketi bi uskoro mogli raditi skraćeno

Objavljeno

on

Supermarket u Deggendorfu u srijedu će zbog energetske krize i nedostatka osoblja zatvoriti sat vremena ranije nego inače, a nije jedini koji na ovaj način pokušava štedjeti energiju. Uskoro slijede veliki lanci?

Lanac Edeka prinuđen je u Deggendorfu skratiti radno vrijeme, dijelom zbog nedoostatka radnika, a dijelom i zbog politike uštede energije. Voditelj poslovnice Siegfried Oswald je potvrdio svakonevno zatvaranje sat ranije, a subotom i dva sata ranije.

Naime, voditelj poslovnive smatra kako će se ušteda energije postići kod rashladnih uređaja i rasvjete na parking prostoru. No, hoće li poduzeta mjera donijeti uštedu znat će se krajem studenog.

Veliki lanci supermarketa sumnjaju u potencijal uštede

Veliki lanci pak smatraju kako prijevremeno zatvranje ne vodi ka uštedama. Iz sjedišta REWE grupacije su poručili kako nemaju namjeru skraćivati radno vrijeme, jer bi se time dovelo do beznačajinih ušteda, ali puno više izgubilo u neprodanoj robi.

Bavarski zakon o zaštiti trgovina: uzor u energetskoj krizi?

Aldi-Nord je prije desetak dana izazvao veliku pometnju najavom da će tijekom zime ranije zatvoriti većinu svojih poslovnica i time preuzeti pionirsku ulogu u prehrambenoj industriji. Diskont želi zatvoriti oko 70 posto od svojih 2200 prodajnih mjesta u sjevernoj Njemačkoj od studenoga u 20 sati umjesto u 21 ili 22 sata. Hoće li Bavarska postati uzor ostalim saveznim državama u energetskoj krizi? Kao mogući odgovor na energetsku krizu više se puta spominje strože vrijeme zatvaranja trgovina koje ovdje vrijedi.

Oglasi

Prema informacijama iz “Lebensmittel Zeitunga”, generalni direktor trgovačkog lanca Tegut, Thomas Gutberlet, već se založio za rezove u pismu upućenom vladama 16 saveznih država u rujnu. Uredba u Bavarskoj mogla bi poslužiti kao uzor. “Kratkoročno, smanjenje bi pomoglo u uštedi energije; dugoročno, to bi maloprodaju ponovno učinilo privlačnijom”, rekao je Gutberlet za časopis.

Osoblje supermarketa sve je teže pronaći

Brojni supermarketi suočeni su s nedostatkom radnika. Zašto je tomu tako i zašto brojni ne žele raditi i jeli efikasnije živjeti od socijalnih primanja?

Brojni marketi ističu kako se prodaja nije smanjila unatoč poskupljenjima i kako se posao u nekim segmentima značajno povećao. No, ni atraktivnije satnice nisu rezultirale novim zaposlenim snagama.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook