Connect with us

Zanimljivosti

SUZE SV. LOVRE: Uhvatite svoju zvijezdu padalicu i zaželite želju

Objavljeno

on

obitelj gleda u zvjezdano nebo
foto: envato/bilanol

Suze sv. Lovre su jedan od pljuskova meteora koji tijekom godine zabljesnu na nebu, točnije kad Zemlja prolazi kroz skupinu svemirskih krhotina. Ta kiša meteora naziva se i Perzeidi, a večeras će zasjati u svom najljepšem izdanju.

Gledanje zvjezdanog neba jedna je od najljepših sitnica koje nas uveseljavaju, a to je posebno aktualno tijekom ljeta, pogotovo u kolovozu. Najbolje je gledati ih večeras, u noći s 11. na 12. kolovoza. Neki vjeruju da će vam se želja ostvariti te noći, samo je morate zaželjeti dok gledate zvijezde padalice.

Suze sv. Lovre nazvane su po svecu koji je smaknut zbog svoje velikodušnosti prema sirotinji. Inače, kršćani zovu meteore iz grupe Perzeida Suzama svetog Lovre jer je njihova najbolja vidljivost upravo nedugo nakon blagdana tog sveca, koji se slavi 10. kolovoza. Lovro je bio rimski đakon u vrijeme pape Siksta. Smaknut je 10. kolovoza 282. godine.

Gledajte na sjeveroistok, prema vrhu zviježđa Perzeja, koje se nalazi ispod Kasiopeje, prepoznatljive po obliku slova W. Preporučuje se otići van naseljenog područja, u prirodu gdje nema puno zemaljske svjetlosti, ili na obližnju plažu. Ako je vedro i lijepo vrijeme očekuje vas pravi spektakl na nebu.

Continue Reading
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook