Connect with us

Preporuke

TESTING TIME: Dodatna zarada kao tester

Objavljeno

on

Nove tenisice u kutiji
foto: envato/valeriygoncharukphoto

Sigurno ste čuli kako na razne načine u slobodno vrijeme online možete zaraditi novac, a posebno su primamljive ponude one u kojima to radite u udobnosti svoga doma, testirate i ocjenjujete razne proizvode, a oni vam za to još i plaćaju. Ispunjavanja anketa i slične pogodnosti također su raširene, a evo kako je naš Dejan isprobavajući proizvode uspio dodatno zaraditi bez imalo muke. U nastavku pročitajte njegovo osobno iskustvo.

Kada sam prije par godina prvi put naletio na link sa Testing Timeom nisam imao pojma o čemu se radi. No nakon par godina i velikog broja testiranja iza sebe smatram se dovoljno kompetentnim da napišem i članak o tome.

Testing Time: Zarada bez puno muke

Što je u biti Testing Time? Firma koja ima sjedište u Švicarskoj i kao dio Norstat grupe poslovnice u Kelnu, Londonu i Parizu svoje poslovanje bazira na odabiru kandidata za različite studije. Kada kažem studije mislim na ispitivanja tržišta i to u raznim segmentima. Testovi se obavljaju na fizičkim lokacijama ali ih se sada dosta radi i online otkako je korona uzela svoj danak.

Kako sve funkcionira?

Proces registracije je prilično jednostavan i možete se prijaviti preko LINKA i tamo dajete određene podatke. Naravno da su vaši podaci i više nego zaštićeni no nemojte se iznenaditi ako budete morali odgovarati na dosta pitanja. Niste obvezni da na njih odgovarate ali što ih više odgovorite veće su mogućnosti za prvi posao. Svi ti podaci služe kako bi njihovi klijenti iz baze od gotovo milijun ljudi odabrali najbolje za testove ili ankete koje će poboljšati njihovo poslovanje.

Nije to samo poboljšanje poslovanja nego često i razvoj potpuno novih projekata što možete biti vrlo interesantno.

Oglasi

Ja sam recimo učestvovao u kreiranju mišljenja za nove vagone njemačkih željeznica, testirao više različitih aplikacija poput onih za naplatu parkinga pa sve do usluga osiguravajućih društava.

Radi privatnosti ne mogu davati neke sočnije detalje no mogu reći da je izrazito interesantno testirati neki novi proizvod od Vodafone-a ili Google-a te zaviriti prije svih u proces kreacije.

Dodatna zarada

Jako je važno napomenuti da vam nije potrebno predznanje ili škola za ovo nego samo da ukoliko zadovoljite potrebite kriterije budete samo iskreni. Jer tako i testeri mogu dobiti najbolje odgovore za svoje proizvode ili usluge. Nakon registracije povremeno dobivate e-mailove sa ponudama testova. Da bi uopće ušli u izbor morate da odgovorite par pitanja kako bi sustav prepoznao da li ste uopće podoban kandidat. No procedura je vrlo jednostavna i intuitivna i za svako početnika.

Odlične satnice

Doduše ne radi se o satnicama nego ste plaćeni po projektu i to vam je jasno naznačeno na početku. Koliko dugo traje, da li je online ili u nekom uredu te vremenski dostupni termini.

Neke testove možete da uradite i online za par minuta i da dobijete 4 eura dok neke morate da radite i u više navrata poput vođenja neke vrste dnevnika i ti su aranžmani posebno dobro plaćeni.

Oglasi

Ja sam npr. vodio dnevnik nekih svakodnevnih aktivnosti za Vodafone a bile su vezane za neke nove proizvode koje oni namjeravaju uvesti u polju sigurnosti. Više ne mogu da kažem:)

Sve u svemu ne samo što je zabavno nego i sjajno plaćeno. Ne baš svi ali većina. Tako da ako vas izaberu ponekad satnice idu i do 70 EUR. Jedina mana je ta što to i nije baš tako često. No opet ako ste marljivi, popunite više podataka, ne kasnite na termine učestalost poslova se povećava.

Od nedavno imaju i opciju “novčanika” gdje možete da deponirate novac i onda kada odlučite isti prebacite na svoj konto. A i dobro dođe da vidite ukupnu zaradu. Ovdje možete vidjeti koliko sam ja zaradio od početka i to na 26 angažmana. Možda nekom nije mnogo no meni je bilo i dobro iskustvo a i zarada nije loša za posao gdje ne ostavljaš kičmu.

Ovdje je link za registraciju koji će i autoru ovoga teksta donijeti neki sitniš ako se registrirate i zaradite prvi novac na ovaj način.

Oglasi
Continue Reading
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook