Naslovnica Corona Testiranje nakon godišnjeg : Sve što treba da znate

Testiranje nakon godišnjeg : Sve što treba da znate

Koja pravila vrijede prilikom povratka u Njemačku

760
0
  • Testiranje nakon godišnjeg
  • Ko, gdje i kada?
  • Slušaj Radio Putokaz
Labaratorijska analiza

Testiranje nakon godišnjeg

Testiranje nakon godišnjeg. Ljetni odmori postupno završavaju. Započinje nova osjetljiva faza jer: Milioni njemačkih građana svoje dane ne provode kod kuće, već u inozemstvu.
Ministar zdravlja Jens Spahn (CDU) stoga želi uvesti obvezno testiranje za ljude koji se vraćaju s odmora iz određenih rizičnih područja. Na taj način spriječiti će turiste da sa sobom nose virus iz područja s posebno visokim rizikom za koronu . Za sada, međutim, ostaje još mnogo neodgovorenih pitanja.

Danima možete čitati milion pitanja, izjava pojedinaca na društvenim mrežama po ovom pitanju. Stiče se dojam da svi znaju sve. Veliki je broj onih koji svojim neznanjem i neinformiranošću dovode mnoge u zabludu. U konačnici mnogi u zabludu dovode prvenstveno sebe. Činjenica je ta, da ste dužni se ili testirati ili provesti u samo izolaciji 14 dana ukoliko dolazite iz rizičnih područja koja su ovom trenutnu BiH i Srbija. Nitko vas neće na granici pitati. Ponavljamo to je VAŠA obveza. Za sva pitanja možete se obratiti lokalnom Gesundheitamtu.

U praksi. Možete se vratiti iz Bosne i ne testirati se i ne biti u izolaciji. No ako se zarazite, i zarazite nekoga te so uspostavi da ste putavali u rizično područje (što u današnje vrijeme skeniranja osobnih dokumenata prilikom prelaska granice nije nikakva mudrost za provjeriti) izlažete se velikoj mogućnosti kazne čiji su iznosi astronomski. No i dalje nisu toliko veliki koliko može vrijediti nečiji život koji možda ugrozite vlastitim nemarom i neodgovornošću.

U konačnici , ja sam se testirao radi sebe, tako štitim i druge.

Na sreću negativan:))

Punktovi koje možete sresti nakon ulaska u Njemačku su dosta praktični. Važno je napomenuti da kada tu radite test rezultate možete čekati i do 7 dana što podrazumjeva da tih 7 dana budete u samoizolaciji. Putni znakovi će vam jasno naznačiti gdje je punkt. Potrebno je da spunite određene formulare. Ipak, preporuka je da kontaktirate kućnog liječnika te preko njih uradite testiranje jer tada rezultati dolaze znatno brže. između 24-48 sati.

Mobilna testna stanica na ulazu u Njemačku

U svakom slučaju mislite na sebe , jer tako mislite i na druge.

Popis rizičnih područja (Aktualno)

Šta kaže Ministar?

Federalni ministar zdravlja Jens Spahn najavio je opću obavezu testiranja za putnike iz rizičnih područja. Očekuje se da će odgovarajuća naredba stupiti na snagu ubrzo. Međutim, političar u ponedjeljak u ARD “Morgenmagazin” nije dao točan datum: “Imamo prve nacrte”, rekao je političar CDU-a. “


Spahn je naglasio da su do sada svi ljudi koji ulaze iz rizičnih područja dva tjedna u karanteni. „Ono što treba dodati je obavezni test, bilo prije odlaska ili nakon ulaska u Njemačku u roku od 72 sata u njegov zdravstveni odjel ili kod organa koji ga traži da to učini. Mora dokazati da je napravio test dobio negativan rezultat ili je pozitivan pa je u karanteni. “

Što ako odbijem?


Prema policijskom sindikatu GdP, policija bi silom mogla provesti obvezne koronske testove za putnike koji se vraćaju kao krajnju mjeru ” U konačnici, moramo provoditi zakon i, na kraju, ako treba i silom”, rekao je potpredsjednik Sindikata policije (GdP), Jörg Radek, urednička mreža u Njemačkoj. “Ako se administrativni nalog za obvezu ispitivanja korone izvršava silom, to je zadatak policije.” Međutim, odluka se mora donijeti na državnoj razini.
Sindikalista je putnike pozvao na suradnju. “Obvezni test zahtijeva visok stupanj razumijevanja od strane stanovništva, jer takav test je ometanje fizičkog integriteta”, rekao je Radek. “Međutim, očekuje spremnost za dobrovoljno testiranje na koronu, naglasio je Radek.

Koje su glavne prednosti testova?


Tijekom koronavirusnog testa, obučeno osoblje uzme bris iz usta, nosa ili grla. Ali to pruža samo snimku – nakon toga se možete zaraziti. Zdravstvena stručnjakinja za CDU Karin Maag pitala je u SWR-u: “Za mene se takav test, koji bi trebao završiti karantenu, mora ponoviti nakon razdoblja inkubacije od pet do sedam dana.” Inače ne bi bilo apsolutne sigurnosti.
Patrick Larscheid, medicinski službenik odgovoran za aerodrom Berlin-Tegel, nedavno je upozorio na aerodromske testove: „Ovaj test ne stvara sigurnost.“ Kritizirao je: „Nije sigurno ako je npr za vrijeme leta netko se zarazio. “

Mikroskopski laboratorij

Koga se treba testirati na Coronu?


RKI jasno uređuje pravila kada je koronski test kod liječnika koristan i potreban. Sars-CoV-2 testira najviši njemački organ za zaštitu od infekcije prema šest skupina ljudi:


Simptomatske osobe, tj. Osobe s bilo kojim akutnim respiratornim ili Covid 19 tipičnim simptomima kao što su kašalj ili groznica, uključujući bilo koji sumnjivi medicinski slučaj. Začepljeni nos stoga nije obvezna indikacija za koronski test.


Svi bliski asimptomatski kontakti potvrđenih slučajeva Covid-19; To uključuje, na primjer, članove istog domaćinstva ili ljude koji su identificirani kao osobe za kontakt putem Corona aplikacije.


Svi stanovnici i posjetitelji u ustanovama za njegu i pacijenti u slučaju izbijanja žarišta: U objektima kao što su bolnice, ustanove za bolničku skrb, ustanove za invalide i druge ustanove za ranjive skupine, kao i u ambulantnoj skrbi. Ukoliko se potvrdi infekcija Sars-CoV-2 u bolničkim ustanovama, treba pregledati sve stanovnike i pacijente, ali i posjetitelje. Osim toga, svi pacijenti i stanovnici trebaju se testirati prije (ponovnog) prijema u takvu ustanovu .


Zaposlenici bolnica, ustanova za bolničku i izvanbolničku skrb; Prema mišljenju RKI-ja, oni bi se također trebali sve češće i redovito testirati kao kontakt osobe. U slučaju specifičnih epidemija u bolničkim ustanovama, čitavo osoblje mora biti podvrgnuto ispitivanju. Pored toga, potrebni su redoviti testovi kao dio npr. s mogućih liječničkih pregleda tvrtke. Osim toga, cijelo osoblje, posebno u područjima s povećanim brojem slučajeva ili u skrbi o posebno osjetljivim skupinama, može se redovno testirati, otprilike svaka dva tjedna.


Sve osobe koje se nalaze u komunalnim objektima u slučaju epidemije: U slučaju izbijanja u komunalnim objektima i smještaju poput liječničkih ordinacija, škola, dnevnih centara, domova tražitelja azila, hitnog smještaja ili zatvora, osobe u ustanovama trebaju proći testiranje kako bi spriječile dalje širenje.


Putnici koji se vraćaju iz područja akutne epidemije: Oni bi se trenutno trebali testirati na virus . Od ovog tjedna obveza testiranja će stupiti na snagu. “Urlauberi” koji se vraćaju iz ne-rizičnog područja poput Španjolske ili Italije uskoro bi se također mogli testirati – ali daleko od aerodroma i ni u kojem slučaju kao obvezno , kako ističe ministar zdravlja Spahn. To je bilo „dobro opravdano“ i „proporcionalno“ samo u zemljama s velikim brojem zaraza.

Testovi su (uglavnom) besplatni.

Imate informaciju više? Pišite nam: info@putokaz.eu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.