Svako ima različite motive. Mnogi su slični i razlikuju se u nijansama. Većina ide u potrazi za boljim životom dali on značio puniji frižider, perspektivu djece ili nešto sasvim treće. Neki su željni promjene a neki samo slijede ove prve dvije grupe.

U samom donošenju odluke najbolje se poigrati sa managerskim alatima koji kažu da se na papir stavi ZA i PROTIV. Tako se možda i dobije najbolja slika i realno stanje. Jer džaba ti topli dom, obitelj, prijatelji ako nemaš djetetu za komad kruha i šalicu mlijeka. Ovaj argument obično pobjeđuje sve ostale i siguran sam da je presudan u većini slučajeva.

Nažalost živimo u tako deformiranim društvima gdje ne postoje alternative ili su i alternative same po sebi toliko loše da jednostavno nemožemo da utičemo na stvari oko nas. Plejada kvazi političara kojima je jedino vlastito dupe na pameti niti ne pomišlja da poboljša kvalitetu života i nama običnim smrtnicima.

Prošla su i ona vremena kada bi se studenti i radnici digli na noge i na ulici ostvarili neku novu revoluciju i tako pokrenuli lavine promjena. Zatupio nas je današnji novo tranzicijski kapitalizam, konzumerizam i blejanje u ekrane mobitela i kompjutera. Kada bi se po brojnosti mjerilo leglo revolucije bi bilo u rubrici komentari na portalima i društvenim mrežama. Sve heroj do heroja.

No opet na svakome je da odluči sam o sebi a kao i meni većini je dosadilo boriti protiv vjetrenjača i odlučili su krenuti na put. Put pun neizvjesnosti ali i nade u bolje sutra…..

W

Ostavi odgovor

Unesite komentar
Molimo unesite ovdje svoje ime