Connect with us

Nogomet

TONI TAPALOVIĆ: Šokantan otkaz u Bayernu 

Objavljeno

on

Toni Tapalović

Dugogodišnji glavni trener golmana i povremeno pomoćni trener prvog tima, Toni Tapalović (42) i njemački rekordni prvak Bayern u ponedjeljak su javno obznanili prestanak saradnje.

Neuerov prijatelj

Tapalović je, inače, Hrvat, ali rođen u Gelsenkirchenu i veliki prijatelj Bayernovog vratara Manuela Neuera sa kojim je i došao u zajedničkom transferu u Bayern iz Schalkea 2011. godine. Jedan od uvjeta prelaska Manuela Neuera u Bayern bilo je to da s njim u paketu može doći i Toni Tapalović i trenirati ga idalje.

Bayern je na to pristao i zaposlio Tapalovića kao trenera golmana u prvoj momčadi. Jedno je vrijeme Toni bio čak i kao pomoćni trener prvog tima i govorilo se kako osim trenerskih vještina za golmane posjeduje i vještine skautinga te taktičkog analitičara. Inače, sve ove godine u Bayernu imao je uvijek odličnu saradnju sa svima i sada je ova vijest prilično šokirala javnost.

Neslaganja sa Nagelsmanom

No, ipak, u posljednje vrijeme odnosi nisu bili idealni u bavarskom gigantu jer, kako govore veze iz kluba, došlo je do neslaganja s Julianom Nagelsmanom. Navodno, Nagelsmann je kao glavni Bayernov trener imao drugačiju viziju i dodatne prijedloge i zahtjeve za trenera golmana, kako i što bi trebali unaprijediti. To nije baš najbolje sjelo Tapaloviću i mjesecima su zahladnjeli odnosi među njima dvojicom. A sportski direktor Hasan Salihamidžić je pokušavao u više navrata izmiriti “zaraćene” strane, ali bezuspješno. Na koncu je sve to dovelo do naprasnog otpuštanja Tapalovića.

Golmanska kriza

Nije pomogla ni golmanska kriza koja je pogodila Bayern u ovoj zimskoj pauzi kada se Manuel Neuer ozlijedio na skijanju pa je Bayern hitno morao pronaći zamjenu. Tada su kontaktirali Monaco gdje je na posudbi Bayernov vratar Alexander Nubel i razgovarali o mogućnostima njegovog povratka u München. Međutim, Nubel je bio poprilično hladan i nije pridavao toj opciji previše pažnje radi minutaže koju je dobivao na kapaljku i plašeći se da će opet završiti na klupi kada se Manuel Neuer oporavi. No, Nubel je tada dao znakovitu izjavu u kojoj je rekao da ga trener vratara Toni Tapalović nije niti jednom kontaktirao otkako je u Monacu niti se interesirao za njegov razvoj, metode treninga i slično.

Oglasi

Izvori iz kluba govore i da je Toni Tapalović bio poprilično pristran jer je najviše pažnje posvećivao Manuelu Neueru i Svenu Ulreichu, a zapostavljao je ostale golmane u klubu.

Borba za broj 1

Nakon potpisa Yanna Sommera, prije nekoliko dana, došlo je do kulminacije u Säbener Straße jer će na ljeto, ukoliko se zdrav i spreman vrati Manuel Neuer svi vratari krenuti od nule. Navodno bi trebala biti borba za jedinicu Bayerna, a to u Neuerovom taboru nije dobro prihvaćeno. Tapalović i Neuer žele neupitan status prvog golmana i kapetana isključivo samo za Manuela.

Naravno, treba sačekati da se strasti smire i da dobijemo iscrpnije informacije za potpunu sliku. Do tada ostaje žal za prekidom dugogodišnje uspješne saradnje.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook