Connect with us

Bavarska

TROŠKOVI GRIJANJA: Nitko se u Münchenu ne bi trebao smrzavati

Objavljeno

on

Ženi je hladno u stanu
TROŠKOVI GRIJANJA RASTU U NEBO

Za mnoge ljude u Münchenu iduće godine predstoji veliki šok i to kada vide troškove grijanja. Njemačka udruga stanara očekuje povećanje od više od 80 posto samo za plin.

Ovo poskupljenje također jako pogađa mnoge stanovnike Münchena jer i prije rata u Ukrajini su komunalne službe povećale cijene. Christian Köning, čelnik minhenskog SPD-a, stoga najavljuje: “Ispunit ćemo naše obećanje da nijedan stanovnik Münchena ne smije sjediti u mraku ili se smrzavati u svom stanu.”

Troškovi grijanja: Tko može očekivati pomoć?

Ako ljudi u Münchenu ne mogu podmiriti troškove grijanja ili struje platit će ih Grad. Plan je da to ne bude samo onima koji primaju socijalnu pomoć, kaže Köning za AZ.

Grad će također podržati one čiji su prihodi tek iznad granice da normalno dobiju pomoć od ureda za socijalnu skrb, kaže gradski vijećnik SPD-a Köning. Gdje bi točno trebao biti limit i koliko će Grad zapravo imati novca za troškove grijanja, Köning još ne može reći.

Sljedećih dana želi podnijeti zahtjev zastupničkoj skupini SPD-a i Zelenima kako bi gradska vijećnica mogla napraviti posebnu kampanju. Cilj kampanje je pojasniti građanima Münchena kako i prema kojim institucijama se trebaju obratiti kako bi Grad preuzeo njihove račune kako bi se ublažili troškovi grijanja.

Oglasi

Rat u Ukrajini

Veći dio Europe nije siguran kako će grijati svoje domove i pokretati svoju ekonomiju bez ruske nafte, koja čini značajan udio uvoza. Njemačka je posebno ovisna o ruskom plinu s 50 posto plina koji dolazi upravo iz Rusije.

Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook