Connect with us

München

TUGA I JAD: Zasvirala violinu na sablasno praznom aerodromu u Minhenu

Objavljeno

on

Violinistica Beatrix Löw-Beer zasvirala je “I Don’t Want to Miss a Thing” (Aerosmith) na, kako ga je sama oslovila, “aerodromu duhova” u Minhenu. Ova velika međunarodna zračna luka uvijek je bila prepuna putnika iz cijelog svijeta, a sada je simbol praznine i izgleda nevjerojatno tužno.

Pandemija koronavirusa utjecala je ne samo na tisuće zaposlenih u zračnim lukama, nego i na umjetnike koji su često putovali po svijetu, a jedna od njih je i mlada Beatrix.

“Toliko sam sati provela na aerodromima širom svijeta zadnjih godina i ovakve scene me jako rastužuju. Prazan aerodrom u Minhenu simbol je praznine u nas umjetnika jer nam je još uvijek zabranjeno raditi i nemamo perspektivu, a slično je i s putničkom industrijom i gastronomijom”, istaknula je umjetnica uz objavu na društvenim mrežama.

I doista, Zračna luka Minhen prevozila je gotovo 60 milijuna putnika godišnje, a u cjelokupnom sektoru zaposleno je više od 55 tisuća ljudi, što je za grad poput Minhena od velike važnosti. Sablasno prazni terminali i parkirani zrakoplovi izgledaju postapokaliptično, a budućnost zaposlenih neizvjesna.

“Aerodrom u Minhenu više od godinu dana izgleda gotovo izumrlo, a to u ljudima koji su navikli putovati izaziva tugu i ogorčenje. Nadam se da ćemo uskoro svi moći vratiti svoje živote u normalu, ali i posao“, dodala je Beatrix.

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Handyshop Augustenstraße

Najave

Oglasi

S&P Auto Service

Blog

Oglasi

Facebook