Naslovnica Korona U CIJELOJ BAVARSKOJ: Od utorka obvezne FFP3 maske, razmatra se o obveznom...

U CIJELOJ BAVARSKOJ: Od utorka obvezne FFP3 maske, razmatra se o obveznom cijepljenju

FFP3 maske imaju dodatnu zaštitu i učinkovitije su od FFP2 maski

Od utorka 6. travnja u Bavarskoj će biti obvezno nošenje novih FFP3 maski, objavio je premijer Markus Söder, nezadovoljan konstantnim porastom incidencije i sve većim porastom zaraženih koronavirusom. Uskoro će se, kako je najavljeno, raspravljati i o mogoćnosti uvođenja obveznog cijepljenja za pojedine sektore.

Dosadašnja FFP2 maske po mišljenju bavarskih vlasti nisu dovoljne u zaštiti zdravlja i odlučili su donijeti odluku o novim FFP3 maskama koje dodatno i bolje štite od eventualne zaraze, piše DPA. Kako bi se stanje pokušalo što hitnije dovesti u normalu, odlučeno je kako od utorka 6. travnja na svim javnim mjestima na kojima su i do sada bile obvezne maske, građani će morati imati FFP3 maske, dok će se za nepoštivanje propisa strogo kažnjavati eventualne počinitelje.

Razmatra se o obveznom cijepljenju

Razmatra se i obvezno uvođenje cijepljenja na području Bavarske za sve zaposlenike u javnim sektorima, dok se s privatnicima još pregovara. Po tome bi, kako navode, svi koji odlaze na posao morali imati potvrdu o cijepljenju, a oni koji isto odbiju mogli bi ostati bez posla, riječi su premijera koji se ne misli šaliti s neposlušnim građanima i traži hitno rješenje za rješavanje krize.

Nije pojašnjeno, međutim, o kojim se konkretno poslovima radi, no sama najava obveznog cijepljenja već je naišla na lavinu negodovanja, a za očekivati je i novi val prosvjeda onih koji se protive ovakvim odlukama. Naravno, ako su nasjeli na ovu prvoaprilsku šalu.