Connect with us

Bavarska

Ubila dvojnicu sa Instagrama kako bi lažirala vlastitu smrt

Objavljeno

on

‘Njemački tužitelji tvrde da je žena ubijena kao dvojnica kako bi lažirala smrt. Tijelo iz Ingolstadta koje je obitelj identificirala kao 23-godišnju Njemačku Iračanku kasnije se ispostavilo da je alžirska blogerica.

23-godišnja Njemačka Iračanka je na Instagramu potražila sličnu osobu i ubila je s prijateljem kako bi lažirala vlastitu smrt, vjeruju tužitelji u Bavarskoj.

Kada je krvavo tijelo mlade žene pronađeno prošlog kolovoza u parkiranom Mercedesu u Ingolstadtu, na jugu Njemačke, izvještaji su prvo identificirali žrtvu kao Sharaban K, 23-godišnju kozmetičarku iz Münchena iračkih korijena.

Sumnjiv identite žrtve

Iako su neki članovi obitelji Sharabana K identificirali tijelo, izvješće obdukcije sljedećeg dana potaknulo je pitanja o njegovom identitetu. Žrtva je na kraju imenovana kao Khadidja O, alžirska beauty blogerica iz Heilbronna u susjednoj državi Baden-Württemberg, također 23-godine.

S dugom crnom ravnom kosom, sličnim tenom i jakom šminkom, dvije su žene izgledale “nevjerojatno slično”, rekla je policija, što je navelo njemački tisak da ovaj slučaj naziva “ubojstvom dvojnika”.

Oglasi

Zajedno s 23-godišnjim Kosovarom, imenom Sheqir K, Sharaban K je zadržana u pritvoru od strane bavarske policije 19. kolovoza 2022., iako vlasti nisu javno nagađale o motivu sve do ovog tjedna. Žrtve i optuženi nazivaju se imenom i inicijalom, kako je uobičajeno u njemačkom pravnom sustavu.

“Istrage su nas dovele do pretpostavke da se optužena htjela sakriti zbog obiteljske svađe i u tom smislu lažirati vlastitu smrt”, rekla je u ponedjeljak ujutro Veronika Grieser iz državnog tužiteljstva u Ingolstadtu.

Policija kaže da je Sharaban K, koja je djelovala na društvenim mrežama pod brojnim aliasima, kontaktirala nekoliko žena koje su joj bile slične u tjednu prije ubojstva. “Različitim obećanjima pokušala je izdejstvovati sastanke, što je u početku bilo neuspješno”, rekao je Grieser.

Ubojstvo u šumi

Ali Khadidja O je pristala na sastanak, namamljena onim što je Süddeutsche Zeitung objavio kao ponudu kozmetike. Navodno su je iz njenog stana na dan ubistva pokupili automobilom Sheqir K i Sharaban K. U dijelu šume između Heilbronna i Ingolstadta, optuženi par navodno je izmislio izgovor za Alžirku da izađe iz vozila i izbo je na smrt.

“Oružje zločina nije pronađeno, ali dokazi su neoborivi”, rekao je glasnogovornik policije Andreas Aichele za tabloid Bild. “Žrtva je ubijena s više od 50 uboda nožem, potpuno unakaženog lica.”

Oglasi

Tužitelji tvrde da je par zatim podigao žrtvu na stražnje sjedalo svog Mercedesa i odvezao se u Ingolstadt, parkiravši automobil u mirnoj rezidencijalnoj četvrti uz obalu Dunava, gdje su ga otkrili roditelji Sharabana K malo prije ponoći 16. kolovoza 2022.

Iako su istrage u tijeku i još treba ispitati daljnje svjedoke, nalozi za uhićenje Sheqira K i Sharabana K izdani su 26. i 27. siječnja, rekao je glasnogovornik tužitelja u Ingolstadtu. Njih dvoje čekaju doživotne robije ako budu osuđeni.

“Ovakav slučaj ne dobijete svaki dan, pogotovo s tako spektakularnim obratom”, rekao je Aichele za Bild. “Na dan kada smo pronašli tijelo nije bilo ničega što bi nas moglo pripremiti za ovakav razvoj događaja.”

Oglasi
Oglasi

Radio Putokaz Live stream

Oglasi

Dentum

Oglasi

Tamburaški radio

Blog

Oglasi

Facebook