Naslovnica Izdvojeno UBOJSTVO NA OBERSENDLINGU: Počinitelj uhićen u Hrvatskoj

UBOJSTVO NA OBERSENDLINGU: Počinitelj uhićen u Hrvatskoj

Uhićen osumnjičeni za ubojstvo

Policijska rotaciona svjetla
foto: Chalabala

Kao što smo već i pisali u ovom nemilom događaju akteri su naše gore list a 27.srpnja smo prenijeli informaciju da je počinitelj uhićen na graničnom prijelazu Kamensko. Sada je ovo i službeno potvrđeno.

Nakon što je brutalno pretučen u Obersendlingu, 32-godišnjak je nekoliko dana kasnije umro u bolnici. Sada je policija uspjela identificirati osumnjičenika koji je uhićen u Hrvatskoj a koji je navodno sredinom srpnja tako brutalno udario 32-godišnjaka da je šest dana kasnije umro u bolnici. Ovaj 32-godišnjak napadnut je 17. srpnja ispred puba u Obersendlingu. Svjedoci su ga pronašli kako obilno krvari na ulici Boschetsrieder Strasse u blizini kafića i pozvali hitnu pomoć.

Prema navodima policije, on i tri pratioca posvađali su se s nekoliko tada nepoznatih mladića u restoranu. Dvije su grupe tada prebacile raspravu na pločnik ispred restorana. Prema trenutnom stanju istrage, tamo se dogodio fatalni napad. Muškarac iz protivničke skupine udario je 32-godišnjaka udarcem u lice, gdje je 32-godišnjak pao na pod i udario glavom.

Tada se kaže da su svi drugi muškarci pobjegli u dva automobila – uključujući tamni karavan VW Passat. Teško ozlijeđenog muškarca hitna pomoć odvezla je u bolnicu. Tamo je 23. srpnja preminuo od teških ozljeda glave.

Osumnjičeni 23-godišnjak uhićen u Hrvatskoj

Kao dio istrage povjerenstva za ubojstva, policajci su sada uspjeli identificirati 23-godišnjeg stanovnika Münchena kao osumnjičenog. Budući da su postojali dokazi da bi tražena osoba mogla biti u inozemstvu, za osumnjičenika je uz nacionalni nalog za uhićenje zatražen i europski nalog.

Hapšenje u Hrvatskoj

Hrvatske su vlasti uspjele uhititi tog čovjeka 25. srpnja kada je ušao u Hrvatsku. Dana 30. kolovoza muškarac je prebačen u Njemačku i predat policiji u Münchenu. Dan kasnije, nalog za uhićenje izvršio je Okružni sud u Münchenu pod optužbom za tjelesne ozljede koje su dovele do smrti. Prema policiji, optuženi se još nije očitovao o navodima.

Znate nešto više o ovoj temi? Pišite nam:info@putokaz.eu

IZVORAZ
Prethodni članakTTI GROUP: Tako jednostavno do posla u Njemačkoj i Austriji
Sljedeći članakTREĆI U MJESEC DANA: Opet štrajk Njemačkog sindikata strojovođa
Život je neobično putovanje, a ja sam skitnica s još neobičnijim odredištem.