Naslovnica Sport UEFA EURO ’21: Navijačima iz Münchena prednost na Allianz Areni

UEFA EURO ’21: Navijačima iz Münchena prednost na Allianz Areni

Foto: D. Bočkaj

Zdravstveni stručnjak Florian Kainzinger predlaže da utakmice nogometnog Eura budu ograničene na lokalnu publiku koja bi, po njegovoj zamisli, u Allianz Areni u Münchenu imala prednost kod kupnje ulaznica.

Kainzinger smatra da bi se utakmice Europskog nogometnog prvenstva u Münchenu mogle ovog ljeta održati s ograničenim brojem posjetitelja.

“Nećemo kalkulirati s određenom brojkom, pod pretpostavkom da u ovom trenutku nemamo opasnost preopterećenja naših bolnica. Zbog aktualne situacije najrazumnije bi bilo da se gledatelji nogometnog prvenstva ograniče na lokalnu publiku i da se ne pokreće turizam kako je ranije planirano. Nešto slično kako Tokio planira učiniti na Olimpijskim igrama”, rekao je ekonomist za zdravstvo njemačke novinske agencije.

Ovaj 38-godišnjak član je “Task Force Sports Medicine / Special Games in Professional Football” Njemačke nogometne lige, bio je zadužen za higijenski koncept košarkaške Bundeslige i koordinira inicijativu glavnih njemačkih sportskih saveza i kulturnih organizacija da potaknu povratak gledatelja u dvorane i na stadione.

“Prije mjesec i pol dana predstavili smo složene koncepte kako se to može učiniti u nogometu. Mislim da je sigurnost i zdravlje svih na prvom mjestu, a to ne može biti pogrešan put”, rekao je Kainzinger.

Na utakmice samo cijepljeni i testirani?

Između ostalog, radi se o pitanju mogu li cijepljeni ući bez testova, što on jako podržava, te dodaje kako se do ljeta planira cijepiti još 20 do 30 posto stanovništva.

Nedavno se raspravljalo o tome hoće li Europska nogometna unija (UEFA) inzistirati na utakmicama Europskog prvenstva s gledateljima na dvanaest mjesta. Zbog zaraženosti u Njemačkoj trenutno nisu dopušteni sportski događaji s gledateljima, a kako će se stvari odvijati do ljeta predstoji za vidjeti.

Kao jedan od domaćina prvenstva, München je najavio da će “nastaviti planirati različite scenarije u pogledu mogućih gledatelja na stadionu”.

IZVORAZ
Prethodni članakPREMINUO DMX: Srce nije izdržalo
Sljedeći članakMALOPRODAJA: Trgovine od ponedjeljka očekuje totalni kaos
Rakija, tambura, Slavonija. Uzmi ili ostavi, nema kompromisa.